Lucrările liceenilor buzoieni care au obţinut 10.00 la bac, recorectate la solicitarea MECT. Funeriu spune că nu a cerut recorectarea

Lucrările celor trei absolvenţi de liceu din Buzău care au obţinut media 10.00 la examenul de bacalaureat au fost recorectate, la solicitarea oficialilor din Ministerul Educaţiei, notele obţinute fiind reconfirmate, susţin surse din învăţământul buzoian.

2721 afișări
Imaginea articolului Lucrările liceenilor buzoieni care au obţinut 10.00 la bac, recorectate la solicitarea MECT. Funeriu spune că nu a cerut recorectarea

Lucrările liceenilor buzoieni care au obţinut 10.00 la bac, recorectate la solicitarea MECT (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Conform surselor citate, luni s-a cerut reevaluarea lucrărilor întocmite la bacalaureat de elevii care au primit 10.00 pe linie. Este vorba despre doi liceeni de la Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Haşdeu", între care unul este fiul primarului din Buzău, Constantin Boşcodeală, şi despre o elevă de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu".

Sursele susţin că, luni dimineaţă, mai multor profesori le-a fost solicitat, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, să recorecteze tezele de 10.00, fapt confirmat, marţi, şi de persoane din ISJ care susţin că nu doar la Buzău ar fi fost solicitată de către Ministerul Educaţiei această recorectare a lucrărilor de 10.00, ci în toată ţara.

"Toate cele 65 de lucrări notate cu medie maximă ar fi fost reevaluate, la cererea oficialilor din Ministerul Educaţiei", susţin sursele citate.

Conform aceloraşi surse, lucrările elevilor de 10.00 de la Buzău ar fi fost reconfirmate, chiar dacă în cazul tezei lui Bogdan Boşcodeală ar fi fost scăzute câteva zeci de sutimi, însă mai puţin de 50, astfel încât nu implică scăderea notei.

În urma reevaluării lucrării la istorie, fiul primarului ar fi fost notat cu 9.90, in timp ce la română şi logică ar fi primit 9.60, în final nota la bacalaureat rămânând însă nemodificată, diferenţa faţă de notele iniţiale fiind sub 0,5 puncte.

Lucrările au fost recorectate pe plan local, nefiind trimise la Bucureşti.

Ministrul Educaţiei spune că nu a cerut recorectarea lucrărilor

Ministerul Educaţiei nu a cerut recorectarea lucrărilor notate cu 10.00 la examenul de bacalaureat, a declarat, marţi seară, ministrul Daniel Funeriu."

Ministerul Educaţiei nu a cerut aşa ceva. Este fals", a spus Funeriu, la B1TV.

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 - 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii. Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele mentionate mai sus, nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii sau a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că 65 de elevi care au reuşit să obţină media 10.00 la bacalaureat vor fi premiaţi de minister.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici