Lumea salută 2023 şi lasă în urmă un an agitat

Cele opt miliarde de oameni din întreaga lume au început sâmbătă să întâmpine anul 2023 şi să îşi ia rămas bun de la o perioadă de 12 luni turbulentă, marcată de războiul din Europa, de creşteri dureroase ale preţurilor, de gloria lui Lionel Messi la Cupa Mondială şi de moartea reginei Elisabeta, a lui Pele şi a fostului papă Benedict al XVI-lea.

363 afișări
Imaginea articolului Lumea salută 2023 şi lasă în urmă un an agitat

Sursa foto: Twitter/City of Sydney

Mulţi vor căuta să se desprindă în acest sfârşit de an după câţiva ani umbriţi de pandemie, lăsând deoparte bugetele reduse şi un virus care este din ce în ce mai mult uitat, dar care încă nu a dispărut.

Pentru unii, 2022 a fost un an al cuvintelor, al Marii Demisii, al unui nou album al lui Taylor Swift, al unei palme la Oscar şi al prăbuşirii miliardarilor.

De asemenea, a fost marcat de moartea reginei Elisabeta a II-a, a simbolului fotbalului brazilian Pele, a lui Mihail Gorbaciov, a lui Jiang Zemin şi a lui Shinzo Abe. Fostul papă Benedict al XVI-lea a murit în ajunul Anului Nou, scrie France 24.

În noiembrie, populaţia globală a depăşit pragul istoric de opt miliarde de oameni.

Dar cel mai probabil, anul 2022 va fi amintit pentru că în Europa s-au întors conflictele armate, un continent care a fost în centrul a două războaie mondiale. 

Pentru a face uitat anul 2022, majoritatea marilor oraşe ale lumii au organizat evenimente unde nu au putut lipsi focurile de artificii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici