Lupta din tuneluri: Israelul afirmă că 150 de „ţinte subterane” au fost lovite în Gaza

Războiul dintre Israel şi Hamas. Israelul afirmă că 150 de „ţinte subterane” au fost lovite în Gaza în timpul celui mai puternic bombardament de până acum.

674 afișări
Imaginea articolului Lupta din tuneluri: Israelul afirmă că 150 de „ţinte subterane” au fost lovite în Gaza

Lupta din tuneluri: Israelul afirmă că 150 de „ţinte subterane” au fost lovite în Gaza

Forţele de Apărare ale Israelului au declarat că aproximativ 100 de avioane au lovit 150 de ţinte subterane ale Hamas din Gaza, în cel mai puternic bombardament aerian din războiul din Gaza de până acum, în timp ce locuitorii palestinieni din Gaza au raportat ciocniri cu vehicule blindate şi infanterie israeliene în timpul nopţii în trei locaţii din Fâşia Gaza.

În condiţiile în care serviciile de internet şi de telefonie mobilă au fost întrerupte aproape în totalitate în Gaza începând de vineri seara, informaţiile despre situaţia din această fâşie de coastă de 2,3 milioane de locuitori, guvernată de Hamas, au fost puţine, notează The Guardian.

Cu toate acestea, imagini de la camerele de luat vederi ale presei aflate în afara Fâşiei Gaza, în Israel şi Egipt, au arătat o noapte de atacuri aeriene nesfârşite şi artilerie care au colorat cerul de noapte în portocaliu.

Cele câteva rapoarte care au apărut din interiorul Gaza au descris o situaţie haotică, cu echipe de paramedici care se străduiau să coordoneze recuperarea morţilor şi a răniţilor din cauza lipsei de comunicaţii.

O declaraţie a aripii militare a Hamas de vineri seară a afirmat că aceasta se luptă cu IDF pe teren, deşi nu a fost clar la ce scară.

Potrivit rapoartelor primite de la locuitorii din Gaza, cele mai puternice confruntări păreau să aibă loc în nordul Gaza, în zona Beit Lahia şi Beit Hanoun, în timp ce au fost raportate confruntări şi la est de Burej, în centrul Gaza, şi la est de oraşul Khan Younis din sud, toate zone care au fost folosite ca rute de apropiere pentru incursiunile israeliene în trecut.

Atacurile asupra sistemului extins de tuneluri Hamas din Gaza, cunoscut de către planificatorii militari israelieni sub numele de "metrou", au loc după ce ostatica eliberată Yocheved Lifshitz, în vârstă de 85 de ani, a declarat că ea şi alţi prizonieri au fost duşi în tuneluri în timpul captivităţii sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
hamas,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici