MAE a emis o atenţionare de călătorie de fenomene meteo extreme pentru Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află permanent ori temporar, sau care intenţionează să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie elen (EMY) a emis o prognoză cu privire la apariţia unor fenomene meteo extreme.

1088 afișări
Imaginea articolului MAE a  emis o atenţionare de călătorie de fenomene meteo extreme pentru Grecia

MAE a emis o atenţionare de călătorie de fenomene meteo extreme pentru Republica Elenă

Este vorba de deteriorarea rapidă a condiţiilor meteo, scăderea semnificativă a temperaturii, furtuni puternice şi intensificări însemnate ale vântului.

Frontul de aer rece va afecta predominant zonele de vest, nord şi est ale Greciei, după cum urmează: la 6 august 2021, se vor înregistra temperaturi maxime de 44-46° C şi risc foarte mare de incendii; începând de vineri, 6 august 2021, temperaturile vor scădea în vestul şi în nordul teritoriului elen, pe insula Creta şi în arhipelagul Dodecanez (nu va fi depăşită valoarea de 36° C, în timp ce în restul teritoriului, temperaturile vor scădea cu 3 până la 5° C); vor fi înregistrate intensificări semnificative ale vântului din direcţiile vest şi nord-vest, care vor predomina în Marea Ionică, Marea Egee şi insulele din aceste zone, cât şi în partea continentală a Greciei.

Începând cu după-amiaza zilei de 6 august 2021, odată cu trecerea frontului de aer rece, care este principala cauză a acestei schimbări a vremii, intensificarea temporară a vântului se va manifesta în principal din direcţia nord - nord-vest.

În intervalul 7 - 8 august 2021, temperatura nu va depăşi 35-37° C în majoritatea regiunilor, în timp ce pentru intervalul 9 - 11 august 2021 este prognozat un nou val de caniculă (temperaturi de 40-42° C în partea centrală şi sudică a Greciei continentale), fiind prevăzută o scădere a temperaturilor începând cu ziua de joi, 12 august 2021.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români aflaţi permanent ori temporar, sau care intenţionează să călătorească în Grecia că autorităţile elene avertizează, de asemenea, în legătură cu existenţa unei concentraţii ridicate de particule fine PM2.5 în regiunea Attica, generată de fumul produs de incendiile din Evia şi zonele învecinate, recomandând locuitorilor din aceste zone să evite deplasările în aer liber şi să poarte măşti de protecţie cu un grad de filtrare ridicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici