Mai mult de jumătate dintre angajaţi fac ore suplimentare pentru a nu fi concediaţi

Mai mult de jumătate dintre angajaţi fac zilnic ore suplimentare fie pentru că se tem să nu fie concediaţie, fie pentru că au preluat din sarcinile colegilor în urma restructurărilor operate de companii, se arată într-un sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.

24 afișări
Imaginea articolului Mai mult de jumătate dintre angajaţi fac ore suplimentare pentru a nu fi concediaţi

Mai mult de jumătate dintre angajaţi fac ore suplimentare pentru a nu fi concediaţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă ne gândim la mişcările din piaţa muncii a ultimelor 18 luni, rezultatele sondajului se pot explica fie prin concedierile din companii, în majoritatea cazurilor angajaţii rămaşi preiau şi sarcinile celor plecaţi, fie tocmai prin teama de a nu fi concediat, angajaţii muncesc mai mult pentru a-şi asigura locul de munca actual", a declarat, miercuri, într-un comunicat, Adela Rapeanu, communication expert al site-ului de recrutare Myjob.

Astfel, 51,95% dintre angajaţi rămân zilnic la serviciu după terminarea programului, iar 12,67% fac ore suplimentare de cel puţin două ori pe săptămână.

De asemenea, 4,9% lucrează după orele de program de patru ori pe lună şi 1,57% o singură dată pe lună.

Alţi 28% dintre angajaţii chestionaţi au afirmat că fac ore suplimentare numai dacă li se solicită în mod explicit.

Sondajul Myjob a fost efectuat online în perioada februarie-martie, pe un eşantion de peste 4.200 de respondenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici