Mai multe cluburi fără autorizaţie de la ISU au fost închise în Suceava şi Botoşani

Nouă cluburi din Suceava care nu aveau autorizaţie de funcţionare eliberată de pompieri şi-au închis porţile, decizia aparţinând proprietarilor care nu au vrut să facă investiţii pentru obţinerea autorizării ISU. Şi în Botoşani au fost cluburi închise, transmite corespondentul MEDIAFAX.

233 afișări
Imaginea articolului Mai multe cluburi fără autorizaţie de la ISU au fost închise în Suceava şi Botoşani

Mai multe cluburi fără autorizaţie de la ISU au fost închise în Suceava şi Botoşani

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au efectuat în primele nouă luni ale anului 31 de controle în cluburi şi discotecile din judeţ, pentru neregulile găsite aplicând 17 amenzi în cuantum de 30.000.

„Din cele 31 de obiective repartizate pentru control, 14 au autorizaţie pentru securitate la incendiu, cinci nu se încadrează în categoriile de construcţii care se supun avizării sau autorizării pentru securitate la incendiu, nouă nu mai funcionează iar alte trei cluburi nu deţin autorizaţie pentru securitate la incendiu. În urma acţiunilor au fost aplicate opt avertismente şi 17 amenzi contravenţionale în cuantum de 30.000 de lei" a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, plt. adj. Alin Găleată.

Şi în Botoşani, după incendiul de la Colectiv, pompierii au amendat cinci cluburi din judeţ care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu şi puneau în pericol viaţa clienţilor, valoarea amenzilor fiind de 224.500 de lei.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani spun că niciun local din judeţ nu a fost închis în urma controalelor efectuate, însă proprietarii cluburilor care nu deţineau această autorizaţie fie şi-au închis de bună voie localurile, fie şi-au obţinut actele necesare funcţionării.

„Anul acesta au fost emise au fost emise cinci autorizaţii de securitate la incendiu pentru cluburile din judeţ şi alte trei localuri funcţionează în baza legislaţiei în vigoare, asigurând cerinţele minime de securitate la incendiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, plt. adj. Dorina Lupu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici