Mama primarului din Constanţa, la Poliţie, în urma unui incident într-o secţie de votare/ UPDATE: Reacţia fiului, edilul oraşului: „O înscenare”

Mama primarului Constanţei se află la sediul Poliţiei, după ce a fost surprinsă cu cinci buletine de vot, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

3537 afișări
Imaginea articolului Mama primarului din Constanţa, la Poliţie, în urma unui incident într-o secţie de votare/ UPDATE: Reacţia fiului, edilul oraşului:  „O înscenare”

Mama primarului Constanţei, la Poliţie în urma unui incident într-o secţie de votare

Surse judiciare au precizat că incidentul s-a petrecut la secţia de votare 133, din zona Badea Cârţan din oraşul Constanţa.

Mama primarului Constanţei, Decebal Făgădău, în vârstă de 70 de ani, ar fi fost surprinsă în timp ce avea cinci buletine de vot pe care ar fi încercat să le introducă în urna pentru alegerile europarlamentare.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 11.15, iar în cauză a fost alertată Poliţia şi s-a deschis un dosar de cercetare penală.

Aceleaşi surse spun că se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cum s-a petrecut incidentul.

UPDATE 22.10 Primarul Constanţei, despre incidentul în care a fost implicată mama sa: „O înscenare”

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, spune că incidentul în care a fost implicată mama lui, surprinsă în timp ce ar fi intenţionat să introducă mai multe buletine de vot în urma pentru alegerile europarlamentare, a fost o înscenare care l-a vizat pe el, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decebal Făgădău a declarat, duminică seară, după ce a ieşit de la vot, că părinţii lui au fost victime colaterale în incidentul de la secţia de votare, când mama lui ar fi fost surprinsă în timp ce încerca să introducă cinci buletine de vot în urma pentru alegerile europarlamentare.

„Mi-aş fi dorit să votez mai devreme dar, după cum ştiţi, am fost ocupat cu un incident nefericit. Un incident care cred ca este evident pentru toată lumea: este o înscenare ce m-a avut pe mine ca ţintă şi partidul pe care îl reprezint. Mama a fost doar victimă colaterală şi simt nevoia să fac câteva declaraţii. În primul rând, în calitate de fiu al mamei mele mă simt revoltat de ceea ce i s-a întâmplat. La 70 de ani a ajuns să meargă pentru prima dată în viaţa ei la Poliţie pentru un lucru care nu ţine de ea, nu ţine de modul în care ea a educat generaţii întregi de copii, ci ţine de un joc politic care astăzi capătă nişte aspecte puţin mai violente. O susţin pe mama mea, o respect în continuare şi vreau să-i mulţumesc că la 70 de ani a venit să voteze. (…) Mama a fost la poliţie şi a depus declaraţie. Se va prezenta, împreună cu tatăl meu în calitate de martor, ori de câte ori este chemată să facă lumină în acest caz. Dar, vă repet, ei sunt victime colaterale pentru că sunt părinţii primarului municipiului Constanţa. (…) Mă bucur că la secţia de votare există cameră de supraveghere video, sunt convins că poliţiştii îşi vor face datoria şi am încredere în justiţia din România”, a declarat primarul Constanţei.

Întrebat cine ar putea fi în spatele unei astfel de înscenări, Decebal Făgădău a spus că nu ştie.

„Nu ştiu, nu am fost la faţa locului. Aceasta este treaba organelor de cercetare, nicidecum treaba mamei mele sau treaba mea. Vreau să vă spun că nici un buletin de vot nu a fost introdus în urnă şi chiar au atras atenţia că sunt prea multe şi nu încap în fantă. Mama mea nu a furat nimic, niciodată. (…) Eu nu am cerut niciodată cuiva să fure voturi sau să anuleze voturi sau să vicieze oarecum acest rezultat al democraţiei pe care îl susţin şi pe care îl înţeleg, indiferent de rezultat. Aşa este în politică: o dată eşti sus, altă dată eşti jos. Important este ca lumea să fie la vot”, a spus Decebal Făgădău.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici