Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, plasat sub control judiciar

Magistraţii Tribunalului Dolj au respins, joi, solicitarea procurorilor anticorupţie privind arestarea preventivă a managerului interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, şi au dispus cercetarea acestuia sub control judiciar.

1274 afișări
Imaginea articolului Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, plasat sub control judiciar

Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, plasat sub control judiciar

Aceeaşi măsură a fost dispusă şi pentru Dorina Jianu, director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă în cadrul SC CEO SA Târgu Jiu, acuzată de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Cel de-al treilea inculpat din dosar, Daniel Antonie, director Divizia Minieră SC CEO SA Târgu Jiu, acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, va fi cercetat în libertate.

Procurorii DNA au arătat că, pe 22 decembrie 2015, inculpaţii Ciobotărică Ion Laurenţiu, în calitate de preşedinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu şi Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat şi acordat în mod nelegal, lui Aurel Medinţu, o compensaţie financiară constând în cinci remuneraţii fixe lunare avute de acesta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, respectiv 128.100 lei, pentru a renunţa la funcţia de director al Diviziei Energetice.

Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcţiei Juridice şi Guvernanţă Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora, susţin anchetatorii.

„Concret, inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, în înţelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea
confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite. Anterior, această activitate infracţională a fost precedată de nenumărate demersuri iniţiate de inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, care încă de la numirea sa în funcţie, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condiţiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie. De menţionat este faptul că cei trei inculpaţi au avut reprezentarea faptului că în atribuţiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea şi plata vreunui gen de remuneraţie a membrilor săi, această competenţă aparţinând altui organism din cadrul societăţii respective”, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Laurenţiu Ciobotărică a fost reţinut pe 11 mai şi eliberat a doua zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici