Managerul SJU Ploieşti a cerut încetarea contractului de management. Solicitarea i-a fost aprobată

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a solicitat, vineri, încetarea contractului de management cu acordul părţilor, cererea fiindu-i aprobată de Consiliul Judeţean Prahova, interimatul fiind asigurat de către directorul medical Florin Puşcariu.

454 afișări
Imaginea articolului Managerul SJU Ploieşti a cerut încetarea contractului de management. Solicitarea i-a fost aprobată

Adrian Strambeanu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Sebastian Danielescu, managerul SJU Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a transmis, vineri, preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, o solicitare privind încetarea contractului de management încheiat în decembrie 2010 şi care expira la data de 13 decembrie 2013.

Danielescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că solicitarea a fost aprobată, iar conducerea spitalului a fost preluată, interimar, de către directorul medical al unităţii sanitare, Florin Puşcariu.

Conform unui comunicat dat publicităţii de Consiliul Judeţean Prahova, Strâmbeanu a solicitat încetarea contractului de management "pentru detensionarea situaţiei apărute la unitatea medicală".

Documentul citat precizează că medicul Florin Puşcariu va deţine funcţia de manager interimar până la scoaterea postului la concurs, dar nu mai mult de 90 de zile.

În solicitarea de încetare a contractului de management, Adrian Strâmbeanu nu precizează motivele pentru care cere încetarea contractului înainte de termen.

Adrian Strâmbeanu a fost managerul SJU Ploieşti în ultimii şapte ani, funcţie pe care a ocupat-o în urma unor concursuri de proiecte de management la care a fost singurul participant.

Marţi, întrebat într-o conferinţă de presă dacă demisionează din funcţie, Strâmbeanu a spus că nu face acest lucru.

De asemenea, întrebat dacă va participa la un nou concurs de proiecte de management în condiţiile în care contractul său expira la data de 13 decembrie 2013, Strâmbeanu a răspuns că nu luat o decizie în această privinţă.

Tot în conferinţa de presă de marţi, în cea de-a cincea zi de anchetă la SJU Ploieşti, managerul acestei unităţi, Adrian Strâmbeanu, a afirmat că nu este vorba despre "o anchetă", ci despre "un control făcut de o echipă mixtă".

Întrebat care este cauza lipsurilor de materiale sanitare şi medicamente din spital, Strîmbeanu a spus că situaţia privind aceste lipsuri nu este una permanentă şi că este cauzată de subfinanţarea de la Casa Naţională de Sănătate Prahova.

Legat de investiţiile făcute în spital din fonduri de la Consiliul Judeţeran Prahova, managerul spitalului a afirmat că a primit suficiente fonduri din partea CJ, că nu poate vorbi despre subfinanţare şi că banii au fost alocaţi "în funcţie de priorităţi".

În momentul în care i s-a atras atenţia asupra faptului că în spital s-au investit cu prioritate sume importante de bani într-un sediu administrativ (1,7 milioane de lei) sau în anveloparea termică, managerul spitalului a spus că în mandatul său prioritară a fost salvarea vieţii pacienţilor.

De asemenea, întrebat dacă are ceva să îşi reproşeze în ceea ce priveşte activitatea sa ca manager al SJU Ploieşti, Strâmbeanu a spus:" Îmi reproşez mai multe lucruri". Când i s-a cerut să dea exemple, el a spus că primul lucru este comunicarea cu personalul din spital, care nu a fost aşa cum şi-ar fi dorit, din cauză că unitatea sanitară funcţionează în patru locuri din zone diferite din Ploieşti.

În calitate de manager al SJU Ploieşti, Strâmbeanu a avut, conform declaraţiei sale de avere pe anul trecut, un venit anual de peste 77.000 de lei, ceea ce presupune un venit lunar de peste 6.400 de lei.

Marţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a anunţat că a cerut suspendarea din fucţie a managerului SJU Ploieşti pe perioada anchetei desfăşurate la spital.

Tot marţi, conducerea CJ Prahova a anunţat că Strâmbeanu a fost suspendat, pentru ca o zi mai târziu să declare că managerul nu poate fi suspendat întrucât contractul pe care el l-a semnat cu preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, nu prevede o astfel de clauză.

Ministerul Sănătăţii a trimis, săptămâna trecută, o comisie de anchetă la SJU Ploieşti după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanţarea, lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din spital, dar şi neimplicarea autorităţilor care au ales să reabiliteze termic spitalul în loc să asigure materialele sanitare necesare.

Joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a făcut un "apel public" către CJ Prahova să îl suspende din funcţie pe managerul SJU Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici