Mang: Noul ministru al Educaţiei va avea o misiune grea şi care trebuie preluată din mers

Senatorul Ioan Mang, nominalizat pentru Ministerul Educaţiei, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că desemnarea sa pentru această funcţie s-a făcut în urma unei analize atente a "situaţiei existente", întrucât noul ministru "va avea o misiune grea", care trebuie "preluată din mers".

716 afișări
Imaginea articolului Mang: Noul ministru al Educaţiei va avea o misiune grea şi care trebuie preluată din mers

Mang: Noul ministru al Educaţiei va avea o misiune grea şi care trebuie preluată din mers (Imagine: Atefan Micsik/Mediafax Foto)

Ioan Mang a spus că priorităţile sale vor fi înscrierile în clasa pregătitoare, organizarea bacalaureatului şi a examenului de admitere.

"Primele lucruri, dacă voi fi învestit ca ministru al Educaţiei şi Guvernul Ponta va trece de Parlament, vor fi să mă asigur de organizarea în cele mai bune condiţii posibile a înscrierilor în clasa pregătitoare şi a examenelor de bacalaureat şi de admitere", a spus Ioan Mang.

El a explicat cum a ajuns să fie desemnat pentru această funcţie: "Au fost discuţii în ultimele 24 de ore pentru că a trebuit să analizăm atent situaţia existentă şi pentru că noul ministru al Educaţiei va avea o misiune grea şi care trebuie preluată din mers".

Ioan Mang este profesor universitar la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei a Unversităţii din Oradea, senator PSD de Bihor din anul 2008 şi preşedinte al organizaţiei judeţene a formaţiunii social-democrate.

De asemenea, Mang este şeful departamentului de Educaţie al PSD încă din perioada în care partidul era condus de Mircea Geoană şi, totodată, membru în Comisia de Educaţie a Senatului.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, duminică seară, că a rugat-o pe Corina Dumitrescu să accepte ca pentru acest moment să nominalizeze o altă persoană pentru portofoliul Educaţiei, noua propunere fiind senatorul PSD Ioan Mang.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici