MApN: Starea de sănătate a militarilor răniţi joi în Afganistan evoluează în mod favorabil

Starea de sănătate a militarilor răniţi, joi, în Afganistan, evoluează în mod favorabil, toţi patru fiind în afara oricărui pericol, informează Ministerul Apărării.

258 afișări
Imaginea articolului MApN: Starea de sănătate a militarilor răniţi joi în Afganistan evoluează în mod favorabil

MApN: Starea de sănătate a militarilor răniţi joi în Afganistan evoluează în mod favorabil

Pentru doi dintre aceştia, caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă şi Dan Cornel Crăciun, medicii militari din Afganistan au decis, sâmbătă, transferul către Spitalul Militar din Landstuhl, Germania, pentru investigaţii suplimentare, se precizează în comunicatul MApN.

"Conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a răniţilor şi a dispus informarea promptă şi periodică a familiilor acestora", menţionează sursa citată.

Patru militari români care acţionează în cadrul misiunii "Resolute Support" din Afganistan au fost răniţi, joi dimineaţă, în jurul orei 9.00, în urma exploziei unei maşini-capcană, aceştia aflându-se într-o misiune de patrulare.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, starea lor fiind stabilă, preciza MApN.

Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri Sud-Est de Baza militară de la Kandahar.

Ministerul Apărării a anunţat că cei patru militari răniţi sunt plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa şi caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă, Dan Cornel Crăciun şi Cristian Stoica.

Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani şi este la a patra misiune în Afganistan, în timp ce Valentin Ciolan-Uţă (28 de ani) este la prima misiune în teatrul de operaţii.

Dan Cornel Crăciun (27 de ani) şi Cristian Stoica (38 de ani) sunt, ambii, la a doua misiune în Afganistan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici