Marfar deraiat în Harghita. Patru trenuri de călători au staţionat. Călătorii spun că în vagoane a fost frig şi nu au primit decât apă

Circulaţia feroviară între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului, în Harghita, a fost închisă, din cauza deraierii unui tren de marfă, patru trenuri de călători staţionând în zonă, până la finalizarea intervenţiei, informează CFR Călători.

697 afișări
Imaginea articolului Marfar deraiat în Harghita. Patru trenuri de călători au staţionat. Călătorii spun că în vagoane a fost frig şi nu au primit decât apă

Marfar deraiat în Harghita (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Circulaţia feroviară între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului, în judeţul Harghita, a fost blocată după ce un tren de marfă format din 28 de vagoane încărcate cu ţevi a deraiat de la o osie a locomotivei, în noaptea de joi spre vineri. Vagoanele trenului au fost retrase în cursul nopţii în staţia Izvorul Mureşului.

Potrivit CFR, în urma incidentului, patru trenuri de călători au staţionat în gările Siculeni, Gheorghieni şi Voşlobeni. Astfel, trenul IR 1945 (Mangalia - Satu Mare) a rămas în Siculeni de la ora 00.25, trenul IR 1641 (Bucureşti Nord -Dej), tot acolo, de la ora 03.00, trenul IR 1642 (Dej - Bucureşti Nord) a rămas în Gheorghieni de la ora 2.12, iar trenul IR 407-2 (Episcopia Bihor - Braşov) a rămas în Voşlăbeni de la ora 6.33.

Alte două trenuri (IR 1644 Sighetu Marmaţiei - Bucureşti Nord şi trenul international 366-1 Braşov - Budapesta) au fost deviate pe rute ocolitoare.

Călătorii din trenurile oprite spun că în vagoane a fost frig şi nu au primit decât apă

Călătorii aflaţi în trenurile care staţionează, din cursul nopţii, în gările Izvoru Olt, Siculeni, Voşlăbeni şi Gheorgheni din judeţul Harghita, după deraierea unui tren de marfă, spun că în vagoane a fost frig, că nu au primit mâncare, ci doar apă, şi nici nu au de unde să cumpere.

În trenuri se află sute de persoane, între care mulţi copii, oamenii fiind nemulţumiţi şi susţinând că au petrecut noaptea în frig, neavând încălzire în vagoane, că nu au primit sandviciuri, ci doar apă, iar în trenuri mirosul este insuportabil, toaletele fiind înfundate.

De asemenea, ei spun că nici nu au de unde să cumpere ceva de mâncare, pentru că în gara unde staţionează nu există magazine, iar gara este în afara localităţii.

Un tânăr care se îndreaptă către Satu Mare susţine că s-a urcat în tren la Costineşti în urmă cu 24 de ore.

"A fost foarte frig, norocul meu a fost că am avut sac de dormit, dar restul au tremurat toată noaptea, mai ales copiii. Este o bătaie de joc", a spus el.

La rândul său, o femeie în vârstă aflată în trenul Mangalia-Satu Mare s-a plâns că a fost nevoită să îşi dea jos din tren soţul bolnav pentru a-i face injecţia cu insulină de care este dependent.

O femeie, Angela Ivănoiu, a povestit că s-a urcat în tren la Braşov şi trebuia să ajungă în Satu Mare la ora 10.20, unde trebuia să prindă o legătură către Negreşti-Oaş.

"Ultimul autobuz ar fi fost la 19.40, pe care în mod sigur nu l-aş fi prins. M-ar fi costat hotelul sau să merg cu maşina peste o sută de lei, aşa că am decis să mă întorc la Braşov, dar voi plăti 10 la sută penalizare şi nu mi se va plăti nici patul de la cuşetă. Am plătit 190 de lei biletul, din care voi recupera mai puţin cu 10 la sută plus penalizările că m-am dat jos din tren", a spus ea.

Călătorii au reclamat de asemenea lipsa de comunicare a celor de la CFR, care i-au "dus cu vorba" că situaţia se remediază într-o oră sau două.

Oamenii sunt hotărâţi să ceară banii înapoi pe bilete şi despăgubiri pentru condiţiile în care au stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici