Marian Petrache, preşedinte CJ Ilfov, cere Guvernului să finanţeze proiectele ilfovene privind infrastructura educaţională

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, susţine că a făcut solicitare către Ministerul Educaţiei să finanţeze din bugetul de stat proiectele ilfovene în ceea ce priveşte infrastructura educaţională.

109 afișări
Imaginea articolului Marian Petrache, preşedinte CJ Ilfov, cere Guvernului să finanţeze proiectele ilfovene privind infrastructura educaţională

Marian Petrache, preşedinte CJ Ilfov, cere Guvernului să finanţeze infrastructura şcolară ilfoveană

„Am cerut azi (luni, n.r) printr-o scrisoare trimisă Ecaterinei Andronescu, ministrul Educaţiei Naţionale, ca Guvernul să finanţeze din bugetul de stat proiectele ilfovene de investiţii în infrastructura educaţională – clădiri şi dotări - care au fost evaluate deja în cadrul Programului Operaţional Regional, dar pentru care nu mai sunt disponibile alocări europene”, susţine Marian Petrache, prin intermediului unui comunicat transmis luni.

Potrivit sursei citate, primăriile din Ilfov şi Bucuresti au depus, în cadrul Programului Operaţional Regional, pe axele dedicate infrastructurii educaţionale, proiecte în valoare de 109,7 milioane de euro, iar alocarea pentru regiunea Bucureşti-Ilfov a fost de peste 37 milioane de euro.

„În perioada de pregătire, proiectele de investiţii au primit aviz de oportunitate de la Ministerul Educaţiei Naţionale, ceea ce înseamnă că instituţia a considerat necesare investiţiile respective. Proiectele au trecut şi de evaluarea tehnico-financiară făcută de Agenţia de Dezvoltare Regională, care le-a considerat fezabile.

Solicit, de asemenea, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice urgentarea semnării contractelor de finanţare, pentru proiectele ce se încadrează în limita a 200%, din alocarea pentru regiunea Bucureşti Ilfov, conform prevederilor legale în vigoare”, mai precizează Marian Petrache.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici