Marile universităţi din Capitală oferă cazare gratuită în perioada examenului de admitere

Pentru prima dată, Universitatea din Bucureşti oferă cazare gratuită candidaţilor în perioada examenelor de admitere, înscrierea la facultăţi având loc în perioada 6-25 iulie. O astfel de măsură a implementat şi Universitatea Politehnica din Bucureşti cu câţiva ani în urmă.

293 afișări
Imaginea articolului Marile universităţi din Capitală oferă cazare gratuită în perioada examenului de admitere

Marile universităţi din Capitală oferă cazare gratuită în perioada examenului de admitere

"În premieră, Universitatea din Bucureşti oferă candidaţilor la admitere (licenţă, master, doctorat) cazare gratuită în căminele proprii, în limita locurilor disponibile, pentru maximum 3 nopţi. Cazarea se realizează la administraţia căminelor, în baza legitimaţiei de concurs şi a actului de identitate", reiese dintr-un comunicat trimis de către Universitatea din Bucureşti.

Facultăţile Universităţii din Bucureşti şi-au stabilit calendarul înscrierilor pentru sesiunea din iulie a admiterii 2017, aceastea fiind în perioada 6-25 iulie, iar data limită de afişare a rezultatelor este 29 iulie 2017. Universitatea pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu, licenţă şi masterat un număr de peste 7.800 de locuri la buget.

Cazare gratuită pe perioada admiterii oferă, de mai mulţi ani, şi Universitatea Politehnică din Bucureşti, care a pus la bătaie aproximativ 10.000 de locuri la buget şi la taxă.

"Ca şi în anii trecuţi, Universitatea oferă cazare gratuită tuturor candidaţilor şi însoţitorilor acestora, în căminele Politehnicii, condiţia fiind să dea admiterea la facultăţile Universităţii Politehnica. Suntem prima universitate care a oferit acest avantaj candidaţilor.Şi anul acesta, avem un număr mare la admitere, 5.000 de locuri bugetate şi alte aproximativ 5.000 de locuri la taxă, pentru toate specializările. În acest moment, suntem într-o etapă de preînscriere pentru candidaţii care sunt doritori să intre", a declarat pentru MEDIAFAX, Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Conducerea Politehnicii a pregătit şi un număr de 9.000 de locuri de muncă, care pot fi accesate odată cu înscrierea la facultate.

"Le vom oferi candidaţilor şi posibilitatea de a avea contact, încă de la momentul înscrierii, cu angajatorii, în sensul în care, anul acesta, agenţia deplasare a forţei de muncă a universităţii face primele contacte în perioada admiterii cu firmele care sunt în baza noastră de date. Până în acest moment, avem 9.000 de locuri de muncă pentru studenţii de la Politehnică. Ne dorim ca tinerii să fie recrutaţi încă de pe perioada studiilor şi la finalul studiilor să fie angajaţi în companii", a adăugat Mihnea Costoiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici