Marko: Guvernul va discuta, miercuri, măsurile care se impun în urma inundaţiilor

Guvernul va discuta, în şedinţa de miercuri, măsurile care se impun în urma inundaţiilor din ultimele zile, priorităţile fiind prevenirea altor evenimente tragice şi protejarea persoanelor care se află în pericol de a fi afectate de calamităţi, a declarat, marţi, vicepremierul Marko Bela.

7 afișări
Imaginea articolului Marko: Guvernul va discuta, miercuri, măsurile care se impun în urma inundaţiilor

Marko: Guvernul va discuta, miercuri, măsurile care se impun în urma inundaţiilor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Eu cred că inclusiv mâine (miercuri-n.r.) vom discuta foarte serios despre măsurile pe care trebuie să le luăm. În acest moment cred că trebuie să avem două priorităţi: prevenirea altor evenimente tragice, iar pe de altă parte să îi protejăm pe oameni, să protejăm familiile", a spus Marko Bela.

Inundaţiile din ultima perioadă au afectat puternic numeroase localităţi din judeţele Botoşani, Bacău şi Suceava, multe case fiind distruse, altele fiind avariate, sute de persoane fiind evacuate, iar altele izolate.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a emis, marţi la prânz, un ordin de evacuare a persoanelor din toate localităţile situate de-a lungul râului Siret, de la intrarea în ţară până la ieşirea din judeţ, la Dolhasca, după ce cota de pericol în zonă a fost depăşită cu mai mult de jumătate de metru.

Hidrologii au instituit, marţi, cod roşu pe mai multe sectoare ale râurilor Siret, Prut, Jijia şi Râul Negru, aferente judeţelor Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Galaţi şi Covasna, având în vedere prognoza meteorologică şi nivelul apei din sol, noua avertizare fiind valabilă până miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici