Un mort, 23 de case inundate şi zeci de gospodării afectate de inundaţii, în judeţul Iaşi

O persoană a murit, 23 de case sunt inundate, iar zeci de gospodării au fost afectate în urma inundaţiilor produse luni seară, în mai multe localităţi din judeţul Iaşi, se arată într-un raport dat publicităţii de conducerea Prefecturii ieşene.

272 afișări
Imaginea articolului Un mort, 23 de case inundate şi zeci de gospodării afectate de inundaţii, în judeţul Iaşi

Un mort, 23 de case inundate şi zeci de gospodării afectate de inundaţii, în judeţul Iaşi (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Astfel, în comuna Valea Seacă, au fost afectate în total 54 de gospodării, din care şapte sunt inundate, în aceeaşi localitate 80 de fântâni fiind colmatate.

În localitatea Cristeşti, 15 locuinţe au fost inundate, iar la Belceşti, în localitatea Munteni, un bătrân de 83 de ani a murit, fiind luat de viitură, în timp ce se se afla pe câmp, pentru a-şi aduna animalele.

În comuna Tătăruşi, o locuinţă şi nouă beciuri sunt inundate, iar 20 de păsări au murit. De asemenea, patru hectare de teren agricol şi 35 de kilometri de drumuri comunale şi săteşti au fost afectate.

În localitatea Sireţel, şase podeţe au fost distruse, iar şapte kilometri de drumuri comunale şi săteşti au fost afectate. Totodată, drumul judeţean 208F este distrus pe o porţiune de trei kilometri, între localităţile Sireţel şi Scobinţi.

În total, 30 de persoane au fost evacuate din propriile locuinţe, acestea fiind cazate la rude din sate învecinate unde nu există pericolul producerii unor inundaţii.

Prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a precizat că nivelul pagubelor nu a fost deocamdată estimat, valoarea acestora urmând a fi comunicată de primării în perioada imediat următoare.

Pe de altă parte, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţe din localităţile Ungheni, Ţuţora, Prisăcani, Grozeşti şi Golăeşti au decis evacuarea persoanelor şi animalelor din zona dig-mal a râului Prut, în urma creşterii nivelului apelor din ultimele zile.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Dan Marciuc a precizat că angajaţii Inspectoratului pregătesc 3.000 de saci cu nisip, pentru a interveni în eventualitatea apariţiei unor infiltraţii în digul de apărare a râului Prut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici