Martin Schulz spune că susţine includerea în patrimoniul UNESCO a operelor lui Brâncuşi din Târgu Jiu

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat, marţi, la Târgu Jiu, că va susţine eforturile autorităţilor din România de a include în patrimoniul UNESCO operele lui Constantin Brâncuşi expuse în două parcuri din oraş.

553 afișări
Imaginea articolului Martin Schulz spune că susţine includerea în patrimoniul UNESCO a operelor lui Brâncuşi din Târgu Jiu

Martin Schulz (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Schulz a participat la inaugurarea staţiei de epurare a apelor din oraşul Bumbeşti Jiu, după care s-a deplasat la Târgu Jiu, unde, împreună cu primarul oraşului şi prefectul judeţului, alături de alţi oficiali ai autorităţilor locale, a vizitat operele brâncuşiene. Acesta a fost însoţit pe parcursul vizitei sale de ministrul mediului, Rovana Plumb şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Coloana Infinită a fost primul obiectiv pe care preşedintele PE l-a vizitat, el fiind întâmpinat aici de un grup de fete îmbrăcate în costume populare, care au cântat, pentru câteva minute, melodii tradiţionale gorjeneşti.

Martin Schulz a mers apoi în celălalt parc din oraş, unde se află Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor şi Poarta Sărutului.

Preşedintele PE a parcurs traseul pe care îl fac turiştii care vizitează aceste opere, iar când a ajuns lângă Masa Tăcerii a întrebat gazdele ce se află dincolo de malul de pământ din spatele operei brâncuşiene. Schulz a fost informat că după dâmbul respectiv se află un lac artificial, amenajat pe râul Jiu. Acesta a mers în zona de promenadă amenajată pe malul râului şi s-a declarat foarte încântat de priveliştea pe care a văzut-o, munţii Parâng reflectându-se în apa Jiului odată cu soarele ce apunea în acele momente.

Ulterior, Schulz s-a declarat foarte încântat de ceea ce a văzut şi a promis sprijinul său pentru autorităţile locale în demersul făcut pentru a include operele brâncuşiene în patrimoniul UNESCO.

Premierul Victor Ponta, care a venit împreună cu Schulz în Gorj, dar cu care nu a fost şi la operele Brâncuşiene pentru că a mers să îşi depună candidatura la Biroul Electoral Judeţean, s-a declarat foarte bucuros pentru că preşedintele PE a ajuns în judeţ. Prim-ministrul l-a numit pe Schulz "ambasador al lui Brâncuşi" şi a spus că speră pe sprijinul înaltului oaspete european pentru a include operele brâncuşiene în patrimoniul UNESCO.

"Mă bucur foarte tare că preşedintele PE vine în Gorj, cred că e o mare mândrie pentru oraş şi sper să avem un sprijin să ne reuşească includerea Complexului Brâncuşi în patrimoniul UNESCO", a precizat Ponta.

Ponta a declarat, marţi, la BEJ Gorj, unde şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor, că vizita lui Martin Schulz în Târgu Jiu este "o onoare" pentru oraş, spunând că astfel se va reuşi poate introducerea Complexului Brâncuşi pe lista UNESCO.

"E o mare onoare să-l avem pe preşedintele Parlamentului European în Gorj. O să avem un sprijin să reuşim includerea Complexului Brâncuşi în patrimoniul UNESCO", a spus Ponta, înaintea depunerii candidaturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici