Maşini blocate în zăpadă pe perioada minivacanţei de Crăciun

În perioada minivacanţei de Crăciun, pompierii şi jandarmii au intervenit pentru a deszăpezi 16 autovehicule cu 37 persoane care au rămas blocate în zăpadă în zone înalte de munte, iar poliţiştii au reţinut aproape 1.500 de permise de conducere şi 266 de certificate de înmatriculare.

1113 afișări
Imaginea articolului Maşini blocate în zăpadă pe perioada minivacanţei de Crăciun

Maşini blocate în zăpadă pe perioada minivacanţei de Crăciun

25.000 de angajaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost mobilizaţi pe perioada Crăciunului pentru a lua parte la misiunile specifice de fluidizare a traficului, prevenirea faptelor antisociale sau asigurarea intervenţiei rapide în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

În urma activităţilor desfăşurate la nivel naţional 78 persoane au fost salvate din situaţii de risc, dintre care 18 cauzate de vreme. Totodată, informează MAI, pompierii şi jandarmii au intervenit pentru a deszăpezi 16 autovehicule cu 37 persoane care au rămas blocate în zăpadă în zone înalte de munte.

"Personalul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a desfăşurat peste 5.700 de intervenţii dintre care 4.795 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 319 pentru stingerea de incendii. Cele mai multe incendii s-au produs din cauza coşurilor de fum necurăţate, a instalaţiilor de încălzit defecte, improvizate sau lăsate nesupravegheate", se arată într-un comunicat al MAI.

Totodată, în această perioadă, personalul Inspectoratului General de Aviaţie a desfăşurat 37 de misiuni aero medicale şi de monitorizare a traficului rutier. O fetiţă în vârstă de 7 ani şi străbunica acesteia în vârstă de 82 de ani au murit, marţi dimineaţă, în urma unui incendiu izbucnit în casa în care locuiau, în Sectorul 1 al Capitalei.

Totodată, la nivelul întregii ţări, efectivele de poliţie şi jandarmerie au răspuns la peste 13.000 de solicitări venite din partea cetăţenilor prin apel la 112.

"Aproximativ 660 de autori de infracţiuni au fost prinşi în flagrant, iar 20 de urmăriţi naţional şi un urmărit internaţional au fost depistaţi de structurile MAI. Au fost sesizate 3.589 de infracţiuni, dintre care 1.235 contra persoanei, 1.221 contra patrimoniului, 89 privind produsele explozive, iar 590 la regimul siguranţei rutiere. Poliţiştii au aplicat aproape 19.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6,5 milioane de lei", informează reprezentanţii Ministerului de Interne.

Pe de altă parte, poliţiştii rutieri au acţionat în trafic cu aproximativ 270 de aparate radar zilnic pentru a preveni accidentele de circulaţie pe fondul vitezei excesive. Peste 3.100 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru depăşirea vitezei legale, iar faţă de 385 s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere. În acelaşi timp 233 de şoferi depistaţi băuţi la volan au rămas fără permisele de conducere.

"Pentru faptele contravenţionale săvârşite în acest zile de conducătorii auto s-au aplicat aproximativ 13.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 4,5 milioane de lei. În plus, au fost reţinute 1.457 de permise de conducere şi 266 de certificate de înmatriculare", informează MAI.

În cadrul acţiunii ”Foc de artificii” prin care se verifică legalitatea operaţiunilor cu articole pirotehnice, în această perioadă, au fost efectuate 2.397 controale fiind confiscate 10.599 kg articole pirotehnice în valoare de aproximativ 710.000 lei.

Pentru minivacanţa prilejuită de sărbătoarea Anului Nou, MAI a mobilizat peste 25.000 de angajaţi dintre care 16.000 efective de ordine publică şi 1.400 de poliţişti rutieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici