Maşini ridicate de Fisc de la administratorii unor firme din Strehaia care au prejudiciat statul

Inspectorii fiscali au ridicat, luni, trei maşini de la administratorii unor societăţi din Strehaia (Mehedinţi) pentru recuperarea unor prejudicii de câteva milioane de lei pe care romii le-au adus statului prin emiterea de facturi fictive, neachitând impozitul pe venit şi taxele aferente.

724 afișări
Imaginea articolului Maşini ridicate de Fisc de la administratorii unor firme din Strehaia care au prejudiciat statul

Maşini ridicate de Fisc de la administratorii unor firme din Strehaia care au prejudiciat statul (Imagine: Gigi Ciuncanu/Arhiva Mediafax Foto)

Inspectorii Administaţiei Finanţelor Publice Mehedinţi, împreună cu mai multe echipaje de jandarmi, au descins, luni, la locuinţa administratorului unei societăţi specializate în vânzarea de fier vechi, de unde ar fi urmat să ridice patru autoturisme.

Proprietarii au susţinut, însă, că două dintre autoturisme au fost vândute, fără să prezinte însă documente justificative, inspectorii reuşind să ridice doar două maşini care însă nu acoperă prejudiciul adus statului.

O a treia maşină vizată de inspectorii fiscali a fost găsită pe DN 6, la volanul acesteia aflându-se o femeie, rudă a proprietarei autoturismului. Iniţial, aceasta a refuzat să le dea cheile inspectorilor fiscali, invocând că nu este proprietara, dar în cele din urmă a acceptat, după o discuţie cu avocatul său.

Inspectorii fiscali au avut autorizaţii pentru punerea sub sechestru a cinci autoturisme, pentru acoperirea unui prejudiciu de aproximativ trei milioane de lei, pe care proprietarii lor l-au adus statului prin neachitarea impozitului pe venit şi a celorlalte taxe aferente veniturilor.

"Firmele din acest oraş au eliberat facturi fictive către alţi agenţi economici din Drobeta Turnu Severin, dar şi din ţară. Astfe, a fost prejudiciat bugetul statului, prin neplata TVA şi a impozitului pe profit. Firmele din Strehaia au cumulat datorii, iar noi încercăm în acest moment să recuperăm aceste datorii. Este foarte greu pentru că aceşti cetăţeni şi-au vândut bunurile fictiv altor persoane şi nu mai au nici un bun pe numele lor. În acest sens ne-am adresat instanţei, am obţinut autorizaţie de pătrundere la locuinţele lor pentru executorii fiscali şi împreună cu forţele de ordine încercăm recuperarea datoriilor. Vizăm trei firme cu datorii de peste trei milioane de lei", a explicat şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mehedinţi, Cosmin Durac.

Cele trei autoturisme ridicate, Toyota Avensis, Audi şi Volkswagen Passat, au fost duse la sediul Finanţelor Publice Strehaia, urmând să fie evaluate şi valorificate pentru recuperarea unei părţi din prejudiciul de peste trei milioane lei.

Potrivit şefului Finanţelor Publice Strehaia, Monica Turcu, în oraş sunt înregistrate 120 de firme ale căror administratori sunt persoane de etnie romă care au acumulat datorii la bugetul statului în valoare de aproximativ 30.000.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici