Măsuri de prevenire a pestei, de Sfânta Parascheva, la Iaşi: Covoraşe dezinfectate şi controlul pelerinilor

Autorităţile din Iaşi au montat covoraşe dezinfectante, iar pelerinii care vin la Sfânta Parascheva sunt controlaţi, pentru a nu aduce carne sau preparate de porc, acestea fiind măsuri luate pentru evitarea răspândirii pestei porcine în judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

492 afișări
Imaginea articolului Măsuri de prevenire a pestei, de Sfânta Parascheva, la Iaşi: Covoraşe dezinfectate şi controlul pelerinilor

Măsuri de prevenire a pestei, de Sf.Parascheva, la Iaşi: Covoraşe dezinfectate şi controlul pelerinilor

Autorităţile din judeţul Iaşi au luat măsuri sportite de securitate pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, deoarece, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva sunt aşteptaţi să ajungă să se închine peste 200.000 de oameni.

Astfel, Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Iaşi a anunţat într-un comunicat postat pe pagina de facebook a instituţiei că, miercuri a fost finalizată operaţiunea de amplasare a covoarelor dezinfectate pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane în judeţul Iaşi.

“Echipele DRDP Iaşi, alături de DSVSA, au finalizat instalarea covorului dezinfectant pentru autovehicule pe DN 28, km7, Pod Şcheia, judeţul Iaşi, în cadrul măsurilor speciale de prevenţie sanitar-veterinară în perioada Sărbătorilor Iaşului, instituit de Comitetul Judeţean pentru Combaterea Bolilor. Pe drumurile naţionale din judeţul Iaşi astfel de puncte de dezinfecţie au mai fost instalate pe DN 24, km 159 (intrare Coropceni) şi pe DN 24C, km 36 (Bivolari). Măsura face parte din planul special de prevenţie sanitar-veterinară în perioada Sărbătorilor Iaşului, instituit de Comitetul Judeţean pentru Combaterea Bolilor” se arată în comunicatul instituţiei.

Autorităţile din Iaşi anunţă că se vor face şi controale la persoane fizice, venite cu maşini sau cu autobuze ori autocare pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane în judeţul Iaşi iar reprezentanţii Mitropoliei fac apel către pelerni să nu aducă cu ei produse din carne de porc.

“Îi rugăm să fie atenţi la ce alimente aduc, există acele avertizări ale autorităţilor – să evite să aducă carne de porc de exemplu, mai ales dacă vin din zonele afectate de pesta porcină”, a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Constantin Sturzu.

Sărbătoarea Sfintei Parascheva începe joi, la ora 06.30 cu procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi depunerea lor pentru închinare şi se va încheia luni, după liturghie.

Ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva este 14 octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici