Mazăre, întâmpinat cu aplauze în campusul Henri Coandă şi cu diploma de "cel mai curajos primar": "Aici mă simt mai aproape de ce înseamnă Dumnezeu"

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost întâmpinat, sâmbătă noapte, în campusul social Henri Coandă, din municipiu, de peste o sută de persoane care l-au aplaudat şi îmbrăţişat înaintea slujbei de Înviere la care edilul participă, el primind şi o diplomă pentru "cel mai curajos primar".

745 afișări
Imaginea articolului Mazăre, întâmpinat cu aplauze în campusul Henri Coandă şi cu diploma de "cel mai curajos primar": "Aici mă simt mai aproape de ce înseamnă Dumnezeu"

Radu Mazăre (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Edilul a asistat la toată slujba din biserică, a fost primul care a primit lumină, după care ceremonia religioasă a continuat câteva minute în faţa lăcaşului de cult, Mazăre fiind aşezat chiar lângă preot, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La finalul slujbei, acesta i-a transmis primarului că toţi locuitorii din campusul social Henri Coandă se bucură că a venit aici şi i-a mulţumit pentru acest lucru.

“Vă mulţumim că aţi fost alături de noi, Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă dea sănătate şi să să vă ajute”, i-a transmis preotul.

El i-a oferit apoi microfonul lui Radu Mazăre pentru a spune câteva cuvinte mulţimii, însă primarul a refuzat în primă fază, după care a rostit la staţia de amplificare doar "Hristos a Înviat"!.

Mazăre a declarat apoi jurnaliştilor că a preferat să vină în noaptea de Înviere în campusul social Henri Coandă pentru că aici se simte mai aproape de ceea ce înseamnă Dumnezeu.

“Aici am fost şi anul trecut, aici mă simt mai aproape de ce înseamnă Dumnezeu şi de ce înseamnă să faci bine, de ce înseamnă milostenie. Degeaba faci o mie de cruci şi te rogi în biserică pentru tine dacă atunci când ai ieşit nu-ţi îndrepţi privirea şi atenţia către un om care are o nevoie. (...) Nu sunt foarte religios, nu ţin toate canoanele, dar tot ce am făcut a fost cu gândul de a face bine, nu am făcut nimic cu gândul de a face rău”, a spus Radu Mazăre.

El a menţionat că va continua acest proiect şi va realiza şi cea de-a doua etapă a campusului pentru că mai sunt oameni care nu unde să locuiască.

Primarul a precizat că acest cartier reprezintă un exemplu de înţelegere între creştini şi musulmani.

“Ceea ce se întâmplă aici în cartierul ăsta este un exemplu pentru Constanţa, pentru România, pentru toată lumea. Jumătate dintre ei sunt musulmani şi jumătate sunt creştini şi n-a fost niciodată vreun conflict între un musulman şi un creştin, niciodată”, a afirmat edilul, care a promis că aici va fi ridicată şi o geamie pentru musulmanii care locuiesc în campus.

Întrebat de jurnalişti dacă l-a iertat pe Traian Băsescu, Mazăre a spus că nu-i doreşte acestuia răul şi că fiecare plăteşte în faţa lui Dumnezeu.

“Aş vrea să scăpăm de Băsescu pentru noi, pentru ţară ca să putem să trăim normal şi să facem, sunt atâtea nevoi în ţară. Nu mă interesează ca după ce nu mai este să-i facă cineva rău, vreau pur şi simplu să ne lase în pace să trăim. Am avut mulţi competitori, am avut mulţi vrăjmaşi, nu am făcut rău nimănui, fiecare plăteşte în faţa lui Dumnezeu”, a explicat Mazăre.

El a afirmat că s-a spovedit Arhiepiscopului Tomisului şi că a trimis o icoană foştilor colegi de celulă din arestul Poliţiei Capitalei.

“Am fost la Înalt Prea Sfinţia Sa care mi-a spus că mă va spovedi sâmbătă, eu am fost la el joi, vineri m-am judecat şi mi-a spus să mă întorc sâmbătă să mă spovedesc, ceea ce s-a întâmplat şi mi-a dat o icoană foarte frumoasă pe care a scris câteva rânduri, am scris şi eu câteva rânduri şi le-am trimis-o celor din celula numărul 17 unde am stat. Le-am scris aşa: Pentru cei care m-au primit cu sufletul deschis, pentru cei care suferă pe drept sau pe nedrept să ştie că dacă fac bine întotdeauna Dumnezeu îi va ajuta. Să fie puternici”, a declarat Mazăre.

El a menţionat că va continua această seară într-un club. “Merg, mănânc şi ajung într-un club în seara asta”, a spus Mazăre.

Întrebat cum se împacă slujba de Înviere cu clubul, primarul a răspuns: “Păi nu a spus părintele să ne bucurăm?”, dând asigurări că se va distra puţin, păstrându-se pentru 1 Mai.

Mazăre a parcurs drumul de la biserică la autoturismul său înconjurat permanent de zeci de oameni, care au ţinut să-l felicite, să-l încurajeze, dar şi să-i expună anumite probleme. Unii dintre ei au spus că se prezintă luni la Primărie ca să stea de vorbă pe îndelete, dar primarul le-a spus că-i aşteaptă de marţi, luni fiind zi liberă.

Primarul Constanţei a fost întâmpinat, sâmbătă noapte, în campusul social Henri Coandă, din municipiu, de peste o sută de persoane care l-au aplaudat şi îmbrăţişat înaintea slujbei de Înviere la care edilul a participat, el primind şi o diplomă pentru "cel mai curajos primar".

Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Cei doi au fost eliberaţi din arestul poliţiei Capitalei miercuri seară, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar. Vineri seară, instanţa supremă a decis definitiv ca Radu Mazăre să fie cercetat în continuare în libertate, respingând astfel recursul DNA faţă de controlul judiciar dispus în cazul edilului.

Primăria Constanţa a finalizat în vara anului trecut cartierul de locuinţe sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

Cartierul Henri Coandă este format din 17 blocuri, care au 906 locuinţe - 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere şi 171 de apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ şapte milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici