Mazăre: La Constanţa investiţiile private în educaţie au fost realizate doar de cetăţeni străini

Primarul Constanţei Radu Mazăre, care vineri a participat la inaugurarea unei şcoli private, investiţie de 1,4 milioane euro, spune că în oraş investiţiile private în educaţie au fost făcute doar de cetăţeni străini şi aşteaptă ziua când va inaugura o şcoală realizată de un om de afaceri constănţean.

317 afișări
Imaginea articolului Mazăre: La Constanţa investiţiile private în educaţie au fost realizate doar de cetăţeni străini

Mazăre: La Constanţa investiţiile private în educaţie au fost realizate doar de cetăţeni străini (Imagine: Alexandru Raita / Mediafax Foto)

Mazăre a fost prezent, vineri, la inaugurarea unui nou corp de clădire al Cambridge School Constanţa, instituţie de învăţământ privată, investiţie a unui om de afaceri libanez.

"Vreau să felicit familia de români Nassar care a investit în educaţie. Sunt români de şapte ani, sunt şi cetăţeni libanezi, de fapt de acolo vin şi făcând o analiză am constatat că în Constanţa, din păcate, în educaţie şi în şcoală au investit numai străinii, au investit turci şi libanezi. Chiar pe drum o întrebam pe doamna Nassar de ce nu a investit într-un restaurant sau într-un club, că românii noştri care investesc se orientează în special către aceste lucruri care aduc profitul imediat. Doamna mi-a explicat cât de importantă este educaţia”, a declarat Radu Mazăre.

El a spus că îşi doreşte să inaugureze şi o investiţie privată românească în învăţământ la Constanţa.

"Au venit nişte străini şi musulmani ca să ne dea o lecţie şi să ne arate în Constanţa că se poate investi cu profit pentru toate părţile, în educaţie, profit pentru copiii şi elevii de aici, profit şi pentru dumnealor. Este un exemplu şi m-aş bucura din tot sufletul ca în mandatul meu, acesta sau viitor, care va fi, să vin să inaugurez şi o şcoală de ţinuta acestei şcoli care să aibă patron român constănţean", a afirmat Mazăre.

Potrivit lui Ghaleb Nassar, proprietarul Cambridge School Constanţa, valoarea totală a investiţiei se ridică la 1,4 milioane de euro.

Instituţia de învăţământ a fost înfiinţată în anul 2002 sub numele de Lebanese School, sub patronajul Ambasadei Libanului în România. Şcoala a trecut prin mai multe transformări, numindu-se Cambridge School of Bucharest Constanta Branch, în 2006, când a devenit filială a Cambridge School Bucharest şi mai apoi Educational Center - Cambridge School of Constanţa, în 2008, când a fost autorizată de Ministerul Educaţiei ca Educational Center Constanţa pentru toate ciclurile: preşcolar, şcoală primară, gimnazială şi liceu. Predarea se face în limba engleză pentru toate materiile.

În august 2013, instituţia a devenit Liceul Teoretic Educational Center, primind acreditarea din partea Ministerului Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici