MECS: Doar jumătate dintre inspectoratele şcolare judeţene au şefi după concurs, urmează o nouă etapă

Doar jumătate din cele 42 de inspectorate şcolare au şefi după concursul organizat în perioada 11-20 martie, după ce unii candidaţi au fost respinşi, s-au retras sau nu s-au prezentat, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizând că în curând va fi o nouă sesiune.

975 afișări
Imaginea articolului MECS: Doar jumătate dintre inspectoratele şcolare judeţene au şefi după concurs, urmează o nouă etapă

MECS: Doar jumătate dintre inspectoratele şcolare judeţene au şefi după concurs, urmează o nouă etapă (Imagine: Shutterstock)

Ministerul Educaţiei a scos la concurs toate cele 42 de posturi de inspectori generali şcolari, după aproape 10 ani de la precedentul concurs.

La concursul organizat în perioada 11-20 martie au fost depuse 57 de dosare, cei mai mulţi candidaţi fiind din Mehedinţi (şase), Buzău şi Mureş (câte trei). În restul judeţelor au fost câte unu sau doi candidaţi.

În urma concursului au promovat doar candidaţi din Botoşani, Cluj, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Sălaj, Giurgiu, Maramureş, Sibiu, Teleorman, Timiş, Alba, Braşov, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Vâlcea, Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Gorj şi Mureş.

Astfel, pentru 20 de inspectorate şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti va fi organizat un nou concurs. La concursul organizat pentru postul de inspector general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru nu s-a mai prezentat, el fiind numit consilier al ministrului Educaţiei. Funcţia de inspector general şcolar al Capitalei este ocupată până la concurs de Florian Lixandru.

Ministrul Educaţiei a aprobat, în 4 februarie, ordinul privind modificarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general şi inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare, precum şi de director al Casei Corpului Didactic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici