Medic acuzat că a refuzat o consultaţie din cauza salarizării şi a făcut acest lucru public. Cu cât ar fi remunerat

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a început o anchetă după ce un medic care încasează lunar aproximativ 15.000 de lei ar fi refuzat să consulte o femeie, invocând, în foaia de observaţie, salarizarea „necorespunzătoare” şi lipsa personalului.

3192 afișări
Imaginea articolului Medic acuzat că a refuzat o consultaţie din cauza salarizării şi a făcut acest lucru public. Cu cât ar fi remunerat

Medic acuzat că a refuzat o consultaţie din cauza salarizării şi a făcut acest lucru public. Cu cât ar fi remunerat

Surse medicale au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că un medic primar de pneumologie este acuzat că a refuzat să consulte o femeie internată pe secţia ATI, cu bronhopneumonie.

Medicul ar scris în foaia de observaţie că refuză din cauza salarizării „necorespunzătoare” şi lipsei personalului mediu.

Aceleaşi surse au declarat că medicul respectiv are un salariu net de aproximativ 15.000 de lei, cumulat cu gărzile pe care le efectuează într-o lună.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Gigel Capotă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a convocat în regim de urgenţă Comisia de Etică.

„Comisia are ca obiectiv să analizeze aceste aspecte. Dacă e aşa, sunt foarte supărat. Este regretabil. Foaia de observaţie are cu totul şi cu totul alt caracter, unul medical. Acolo se scriu investigaţiile medicale”, a declarat Capotă.

Managerul SJU Târgu Jiu a precizat că a sesizat şi Colegiul Medicilor, iar când va avea rezultatul Comisiei de Etică va lua măsuri drastice.

„Din punctul meu de vedere voi lua cea mai drastică măsură. Aştept să văd concluziile. Nu e admisibil să se întâmple aşa ceva într-un spital judeţean. Voi fi neiertăror”, a spus Gigel Capotă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici