Medic din Reşiţa, prins când lua mită de la un pacient pentru o operaţie

Un medic ortoped de la Spitalul Judeţean Reşiţa a fost prins, miercuri, de procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie şi ai Parchetului Tribunalului Caraş-Severin în timp ce primea 200 de euro de la un pacient care urma să fie operat şi căruia îi ceruse 1.500 de euro pentru intervenţia chirurgicală.

1366 afișări
Imaginea articolului Medic din Reşiţa, prins când lua mită de la un pacient pentru o operaţie

Medic din Reşiţa, prins când lua mită de la un pacient pentru o operaţie (Imagine: Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Caraş-Severin, Valentin Cârstea, a declarat, miercuri, că în cursul dimineţii un medic ortoped din Reşiţa, angajat al Spitalului Judeţean, a fost dus la audieri la Parchet după ce ar fi primit 200 de euro de la un pacient care urma să fie operat.

"Procurori ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au adus la audieri un medic ortoped din Reşiţa care este cercetat pentru solicitare şi primire a unei sume de bani de la un pacient, pentru o operaţie", a precizat Cârstea.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba despre suma de 200 de euro pe care medicul ar fi luat-o de la un pacient care ar fi fost de fapt un investigator sub acoperire. Conform aceloraşi surse, medicul ar fi cerut iniţial suma de 1.500 de euro, însă s-a mulţumit şi cu un avans de 200 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici