Medicii de familie nu renunţă la protest. Nu semnează noile contracte, ci doar depun dosarele

Reprezentanţii medicilor de familie precizează că nu s-a pus problema semnării noilor contracte, ci a disponibilităţii de a facilita procesul de contractare după ce vor încheia protestul, în sensul de a depune dosarele fără cererea de contractare sau cu cererea nesemnată, pentru a evita aglomeraţia.

771 afișări
Imaginea articolului Medicii de familie nu renunţă la protest. Nu semnează noile contracte, ci doar depun dosarele

Medicii de familie nu renunţă la protest. Nu semnează noile contracte, ci doar depun dosarele (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"În niciun caz nu s-a pus problema semnării contractelor. S-a pus problema să ne manifestăm disponibilitatea de a facilita procesul de contractare după încheierea protestului, în sensul de a depune dosarele fără cererea de contractare sau cu cererea nesemnată, pentru a evita aglomeraţia de la casele de asigurări", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, agenţiei MEDIAFAX de Societatea Naţională de Medicina Familiei/Medicină Generală şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie, semnat de preşedinţii celor două organizaţii profesionale, Rodica Tănăsescu şi Doina Mihăilă.

Potrivit acestora, nu se pune problema ca medicii de familie să renunţe la un protest care durează de zile întregi fără nicio rezolvare.

"Medicii de familie nu renunţă la protest şi nu vor semna actele adiţionale la noul contract cadru pe 2011-2012. Toate solicitările anunţate după întâlnirea cu Ministrul Sănătăţii şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) rămân valabile. Începând de astăzi, 9 iunie, ne-am manifestat disponibilitatea de a recomanda colegilor să depună doar mapele de contractare. Acest lucru nu înseamnă că vom semna actele adiţionale sau contractele. Mapele conţin doar actele necesare contractării serviciilor şi prin depunerea lor ne aratăm disponibilitatea soluţionării conflictului, însă nu renunţăm la protest. Reiterăm cele afirmate ieri, că începând de săptămâna viitoare, marţi 14 iunie, toate serviciile oferite pacienţilor în cabinetele medicilor de familie vor fi taxate", susţin cele două organizaţii profesionale.

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, a declarat joi dimineaţă că medicii de familie au decis să semneze noile contracte de servicii cu casele de asigurări de care aparţin, iar de joi vor depune actele pentru contractare.

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie a spus că negocierile privind prevederile noilor acte normative vor continua în perioada următoare şi speră că vor fi găsite soluţii.

Mihăilă a precizat că medicii de familie au decis să semneze contractele pe 2011 pentru că pacienţii nu au nicio vină. "Le mulţumim pentru că ne-au fost alături", a mai spus Doina Mihăilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici