Medicul Şerban Brădişteanu, ACHITAT în dosarul de corupţie privind dotarea spitalelor-penitenciar

Medicul Şerban Brădişteanu a fost achitat, marţi, de Tribunalul Bucureşti, atât pentru abuz în serviciu, cât şi pentru primirea de foloase necuvenite, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit mită patru milioane de euro în contextul unei licitaţii pentru echiparea spitalelor-penitenciar.

1155 afișări
Imaginea articolului Medicul Şerban Brădişteanu, ACHITAT în dosarul de corupţie privind dotarea spitalelor-penitenciar

Medicul Şerban Brădişteanu, ACHITAT în dosarul de corupţie privind dotarea spitalelor-penitenciar (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Instanţa Tribunalului Bucureşti l-a achitat pe Brădişteanu în baza articolului 11, raportat la articolul 10 din Codul de procedură penală, stabilind în cazul uneia dintre faptele de care a fost acuzat de procurorii anticorupţie că aceasta nu există şi în cazul celeilalte, că îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

La începutul lunii decembrie 2009, o altă instanţă de la Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe medicul Şerban Brădişteanu, pentru ambele fapte de care a fost acuzat. Judecătorii mai dispuneau atunci ridicarea sechestrului asigurator, măsură impusă de procurori, cu privire la un apartament şi un imobil din Bucureşti, precum şi la un imobil din Izvorani aparţinând medicului.

Instanţa arăta că infracţiunea de abuz serviciu de care a fost acuzat Şerban Brădişteanu nu există, în timp ce pentru a doua acuzaţie ce i-a fost adusă lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

Soluţia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis desfiinţarea hotărârii prin care medicul a fost declarat nevinovat şi rejudecarea dosarului, cauza ajungând astfel din nou la Tribunal.

Şerban Brădişteanu a fost acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari şi o alta, în mai multe tranşe, de trei milioane şi jumătate de euro, toţi banii fiind daţi de o firmă austriaco-elveţiană ce distribuie produse medicale, CC Med AG. În schimbul banilor, Brădişteanu ar fi facilitat companiei câştigarea unei licitaţii pentru echiparea spitalelor penitenciar din România, procedură desfăşurată în anii 2001-2002.

În 2001, Brădişteanu, care era şi senator PSD, a fost numit, în baza Ordinului Ministerului Justiţiei 1269/19 iunie 2001, preşedinte al comisiei de licitaţie organizate pentru achiziţionarea de echipamente medicale de înaltă performanţă în vederea dotării unor unităţi sanitare din reţeaua Direcţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Spitalului "Profesor dr. Constantin Angelescu", aflate în subordinea Ministerului Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici