Metode inedite de transport al ţigărilor de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au confiscat aproximativ 15.000 de pachete de ţigări - VIDEO

Poliţiştii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei au confiscat, vineri şi sâmbătă, aproximativ 15.000 de pachete de ţigări, fiind cercetaţi pentru contrabandă, un ucrainean, care era echipat în costum de scafandru pentru a traversa mai uşor Tisa, şi doi români care transportau marfa cu un cal.

1719 afișări
Imaginea articolului Metode inedite de transport al ţigărilor de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au confiscat aproximativ 15.000 de pachete de ţigări - VIDEO

Metode inedite de transport al ţigărilor de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au confiscat aproximativ 15.000 de pachete de ţigări - VIDEO

Vineri, în jurul orei 20.00, lucrători ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză. Poliţiştii de frontiera au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit către teritoriul statului vecin.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui bărbat, cetăţean ucrainean Vasilievich P., de 22 de ani, domiciliat în Ucraina. Acesta era îmbrăcat într-un costum de neopren (scafandru), pentru a introduce mai uşor ţigările în România, prin apa rece a râului Tisa.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea continuării în comun a cercetărilor. La faţa locului, au fost descoperite patru colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.998 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 18.000 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Şi în noaptea de joi spre vineri, un cetăţean ucrainean, de 21 de ani, care trecea Tisa cu ţigări de contrabandă din Ucraina, în costum de scafandru, a fost prins de poliţiştii de frontieră, în cadrul acţiunii fiind recuperate aproape 40.000 de pachete de ţigări.

Sâmbătă, lucrători din cadrul aceluiaşi sector au declanşat o alta acţiune pe direcţia localităţii Rona de Sus, unde au observat mai multe persoane transportând colete voluminoase cu ajutorul unui cal. Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care cei în cauză au abandonat coletele şi au fugit în pădurea din apropiere, dispersându-se pe mai multe direcţii. La faţa locului au fost descoperite un număr de 22 de colete cu ţigări şi un cal folosit la transportul baxurilor.

În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării persoanelor implicate. Drept urmare, în imediata apropiere, pe un drum forestier, a fost descoperit un autoturism marca Peugeot, cu numere de înmatriculare spaniole, iar la puţin timp şi-a făcut apariţia şi un cetăţean român, C. Gheorghe, de 20 de ani, din Maramureş, pentru a prelua maşina, fiind reţinut imediat de către poliţiştii de frontieră.

Pe timpul cercetărilor, s-a stabilit că în activitatea de contrabandă este implicat şi T. Gheorghe de 19 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, acesta fiind şi proprietarul animalului de tracţiune.

O echipă operativă a inventariat cele 22 de colete, rezultând o cantitatea de 10.941 pachete ţigări, în valoare de peste 98.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei doi maramureşeni sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vişeului au descoperit, abandonate, în apropierea frontierei de stat şase colete ce conţineau 2.970 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 26.700 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici