Video REVOLUŢIA FISCALĂ. Aproximativ 2.000 de oameni în Piaţa Victoriei, la mitingul organizat de Blocul Naţional Sindical/ Automobile Dacia: Nu ne asociem protestului | FOTO, VIDEO

Blocul Naţional Sindical (BNS) organizează, marţi, un protest faţă de măsurile fiscale, în Piaţa Victoriei. La manifestaţie participă şi peste 600 de sindicalişti de la Aitomobile Dacia.Conducerea companiei a transmis că nu se asociază manifestaţiei organizată în faţa Guvernului, menţionând că va aplica „cele mai bune soluţii” pentru a proteja veniturile angajaţilor.

3447 afișări

UPDATE ora 11.42: Protestatarii BNS, moment de reculegere în memoria Regelui Mihai. Aceştia au intonat imnul

În jur de 2000 de protestatari, membri ai Blocului Naţional Sindical, sunt, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde protestează faţă de măsurile fiscală. Oamenii au ţinut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, iar ulterior au intonat imnul naţional.

"Am venit din cauza modificărilor noului cod fiscal, care au fost trecute de Guvern. Dorim revenirea contribuţiilor la angajator. Ca mulţime, sigur o sa fim ascultaţi. Nu ne interesează revendicări politice, ci doar fiscale. Vin de la Romaero Bucureşti", susţine un angajat Romaero Bucureşti.

"Vrem să nu treacă contribuţiile de la angajator la angajat. Momentan acestea sunt revendicările. Vin de la Romaero, singura fabrică care mai exista în Bucureşti", spune un alt protestatar.

"Am venit, în principal, pentru două revendicări. Ne opunem trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat. Şi ne opunem şi unei prevederi ca sindicatele, la orice negociere pe care o fac cu patronatul, să ia semnături de la toţi membrii sindicatului. Sindicatele sunt constituite ca persoana juridică şi participă la negocieri cu patronatul prin reprezentanţi, au un statut ca orice asociaţie. Asta presupune că pot fi presiuni. Pe termen scurt, dacă guvernanţii nu dau curs protestelor, o să mergem mai departe. Pe termen lung, trebuie să ne exprimăm voinţa şi speram ca într-un final sa îndrepte lucrurile", spune un participant.

Oamenii sunt nemulţumiţi de trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Protestatarii au pancarte cu mesaje precum : "Liviu Dragnea, un mişel, ne-a făcut la portofel", "Nu merg la culcare, ţara e călcată în picioare"; "Dragnea, nu uita, aşteptam şi cartea ta"; "Noi nu vrem să minţim, vrem să muncim".

Mii de oameni în Piaţa Victoriei, la mitingul organizat de Blocul Naţional Sindical

"Vom fi aproximativ 3.000 de persoane. Am redus foarte mult numărul din respect faţă de moartea Regelui. Dar vom relua proteste masive de anul viitor faţă de modificările Codului Fiscal", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical.

De altfel, sindicaliştii anunţaseră deja că manifestaţia anunţată pentru 12 decembrie, pe măsurile fiscale, va avea loc doar în Piaţa Victoriei, acţiunea urmând să fie mai restrânsă decât ce anunţată iniţial.

Dacia: Nu ne asociem protestului; căutăm cele mai bune soluţii pentru a proteja veniturile angajaţilor

Automobile Dacia transmite că nu este asociată mitingului de protest organizat, marţi, în faţa Guvernului, la iniţiativa sindicatelor, menţionând că va aplica „cele mai bune soluţii” pentru a proteja veniturile angajaţilor, se arată într-un comunicat emis marţi.

„După publicarea Ordonanţei de Urgenţă pentru completarea şi modificarea Codului Fiscal, Automobile Dacia a comunicat în 13 noiembrie tuturor angajaţilor săi că vor fi puse în aplicare cele mai bune soluţii pentru a le proteja veniturile”, se arată în comunicatul transmis.

„Automobile Dacia nu este în niciun fel asociată mişcărilor de protest care sunt organizate la iniţiativa organizaţiilor sindicale, entităţi juridice independente”, se mai arată în comunicat.

Peste 1.000 de sindicalişti de la Automobile Dacia şi de la Blocul Naţional Sindical Argeş şi-au anunţat participarea, marţi, la mitingul de protest, organizat în faţa Guvernului, nemulţumiţi de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a declarat, pentru MEDIAFAX, că peste 600 de persoane de la Sindicatul Automobile Dacia şi 400 de la Blocul Naţional Sindical din Argeş vor participa la manifestaţie.

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul bugetului de stat. Proiectul Legii bugetului pe 2018 va intra în Comisia de Buget Finanţe a Camerei Deputaţilor începând de marţi, iar lucrările vor fi finalizate în comisie sâmbăta viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici