Mii de pelerini la Liturghia oficiată la Bazilica Minor, din Cacica: Suntem fiii şi fiicele Mariei

Mii de pelerini au fost prezenţi, marţi, la Sfânta Liturghie oficiată la Bazilica Minor din Cacica, judeţul Suceava, slujba fiind oficiată de Excelenţa Sa, Petru Gherghel, episcopul de Iaşi şi de nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova, Miguel Maury Buendía.

476 afișări
Imaginea articolului Mii de pelerini la Liturghia oficiată la Bazilica Minor, din Cacica: Suntem fiii şi fiicele Mariei

Mii de pelerini la Liturghia oficiată la Bazilica Minor, din Cacica: Suntem fiii şi fiicele Mariei

În prelegerea pe care a ţinut-o în faţa credincioşilor adunaţi la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Cacica, episcopul de Iaşi a spus că „astăzi suntem cu toţii fiii şi fiicele Mariei”.

Copleşiţi de emoţie, oamenii sosiţi la cel mai mare pelerinaj catolic din România, au aşteptat să se spovedească.

Sfânta Liturghie a durat aproape o oră şi jumătate şi s-a încheiat cu o procesiune în jurul bazilicii.

„De obicei mergem lângă noi, la Nicula, dar anul acesta am zis să venim aici, să vedem cum e”, a spus o femeie care a venit cu prietenele din Cluj pentru a asculta prelegerea nunţiului Apostolic.

„Venim în fiecare an, de la Iaşi suntem, aşa au făcut bunicii noştri, părinţi noştri, acum venim şi noi”, a spus şi o femeie din Iaşi.

La catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Cacica sosesc pe tot parcursul anului credincioşi din toate colţurile lumii, însă pe 15 august aici are loc cel mai mare pelerinaj catolic din România.

Sărbătoarea de anul acesta este cu atât mai importantă cu cât se sărbătoreşte şi centenarul apariţiilor Fecioarei de la Fatima.

Marţi, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, este şi hramul basilicii din Cacica, căreia Papa Ioan Paul al II-lea i-a conferit în anul 2000 titlul de Basilica Minor.

Sanctuarul de la Cacica este un loc de rugăciune şi meditaţie, sfinţit prin prezenţa icoanei miraculoase a Preacuratei Fecioare Maria, copie a icoanei “Madona Neagră” de la Częstochowa (Polonia), care a fost adusă la Cacica în anul 1809.

Încă de luni seara, au început evenimentele de la Cacica, odată cu Privegherea Mariană, cea mai aşteptată slujbă. Catedrala a fost neîncăpătoare pentru cei care aşteptau la rând să se închine la icoana Madona Neagră.

În faţa bazilicii, mii de persoane au ascultat prelegerile preoţilor şi au spus împreună rugăciunea Rozariului.

Ceremonia s-a încheiat cu o procesiune în jurul bisericii, când toţi cei prezenţi au mers în rugăciune cu lumânări aprinse în mâini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici