Minerii de la Vulcan au renunţat la protest. Cei de la Lonea vor continua

Minerii de la Mina Vulcan au ieşit miercuri din subteran în urma negocierilor purtate cu administratorul special şi prefectul judeţului Hunedoara, pe când ortacii din Minea Lonea au anunţat că vor continua protestul prin oprirea activităţii fiecărui schimb de tură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

393 afișări
Imaginea articolului Minerii de la Vulcan au renunţat la protest. Cei de la Lonea vor continua

Minerii de la Vulcan au renunţat la protest; cei de la Lonea vor continua (Imagine: Gigi Ciuncanu/ Mediafax Foto)

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Dan Agrişan, şi prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, au discutat cu minerii protestatari din Mina Lonea.

"Minerii de aici au renunţat la protest. Cei din schimbul I, schimbul de dimineaţă, au intrat normal la muncă. A intrat un miner în greva foamei în timpul nopţii, dar cred că a renunţat, pentru că l-au scos dimineaţă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Calimandruc, preşedintele Sindicatului "Muntele" de la Mina Vulcan.

La Mina Lonea, minerii au anunţat că vor continua protestul, prin oprirea activităţii fiecărui schimb de tură. Astfel, minerii intraţi în schimbul de dimineaţă vor opri activitatea şi vor sta în subteran, iar fiecare schimb va continua în aceaşi manieră.

Salariaţii au cerut un răspuns clar în ceea ce priveşte sprijinirea Complexului Energetic Hunedoara de către autorităţi pentru a nu ajunge în stare de faliment, dar şi asupra perspectivei economice a companiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici