Ministerul Afacerilor Interne: Angajaţii MAI beneficiază de decontarea concediului de odihnă, în limita sumei de 1.450 de lei

În acest an, poliţiştilor, militarilor şi personalului civil din MAI li se va asigura decontarea serviciilor de care beneficiază în perioada concediului de odihnă în unităţi turistice aflate pe teritoriul României, în limita valorică de 1.450 de lei, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

1185 afișări
Imaginea articolului Ministerul Afacerilor Interne: Angajaţii MAI beneficiază de decontarea concediului de odihnă, în limita sumei de 1.450 de lei

Ministerul Afacerilor Interne: Angajaţii MAI beneficiază de decontarea concediului de odihnă, în limita sumei de 1.450 de lei

"Soluţia decontării a fost necesară întrucât din cauza regulilor de protecţie a datelor cu caracter personal şi a celor instituţionale cu privire la angajaţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, acestora nu li se puteau acorda vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, aşa cum este prevăzut pentru celelalte categorii bugetare. Cuantumul sumelor decontate nu va fi luat în calcul la determinarea procentului prevăzut la art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017, referitor la limitarea sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor şi a altor drepturi acordate de fiecare ordonator de credite", precizează Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă remis sâmbătă MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Interne are deja prevăzută suma necesară decontării cheltuielilor pentru concediile de odihnă în reţeaua naţională de turism, în bugetul pentru 2018.

Totodată, angajaţii MAI vor beneficia de prevederile legii concediului paternal în condiţiile în care, până acum, nu li se acorda concediul paternal deoarece Legea 210/1999 făcea referire strictă la personalul asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

"De asemenea, prin Legea nr. 80 din 28 martie 2018 a fost eliminată restricţia instituită de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017, care prevedea că instituţiilor şi autorităţilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, li se interzice achiziţionarea de autoturisme şi mobilier. Ministerul Afacerilor Interne va achiziţiona anul acesta autospeciale în valoare de 120 de milioane de lei pentru structurile sale operative", potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici