Ministerul Dezvoltării şi Fondurilor Europene nu mai poate înregistra noi aplicaţii din cauza unei defecţiuni a sistemului

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că s-au constatat deficienţe la nivelul unei baze de date din componenţa sistemului naţional informatic de evidenţă a persoanelor, ceea ce face imposibilă înregistrarea unor noi dosare pentru obţinerea de fonduri europene.

1041 afișări
Imaginea articolului Ministerul Dezvoltării şi Fondurilor Europene nu mai poate înregistra noi aplicaţii din cauza unei defecţiuni a sistemului

Ministerul Dezvoltării şi Fondurilor Europene nu mai poate înregistra noi aplicaţii din cauza unei defecţiuni a sistemului (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Arhiva Foto)

"În data de 10.04.2017, s-au constatat disfuncţii ale echipamentului informatic dedicat asigurării funcţionării unei baze de date, componentă a Sistemului naţional informatic de evidenţă a persoanelor, administrat de D.E.P.A.B.D. În scopul repunerii în funcţiune a echipamentului, în cel mai scurt timp posibil, specialiştii D.E.P.A.B.D. desfăşoară activităţi susţinute. Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi  Fondurilor Europene (MDRAPFE) anunţă solicitanţii de fonduri europene care utilizează sistemul MySMIS2014 că, având în vedere că baza de date amintită este folosită şi la validarea utilizatorilor noi în MySMIS2014, pentru moment în sistem nu se pot înregistra utilizatori noi care se identifică cu datele personale", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de MAI.

Reprezentanţii Ministerului de Interne au precizat, însă, că celelalte componente ale sistemului MySMIS2014 nu sunt afectate. Iar pentru a nu afecta beneficiarii, MAI anunţă că termenul de depunere a dosarelor se va prelungi.

"În momentul în care deficienţa va fi remediată, MAI şi MDRAPFE vor anunţa public. Pentru a veni în sprijinul potenţialilor beneficiari afectaţi, perioada depunerii de proiecte pentru apelurile cu termen limită deschise la acest moment în MySMIS2014 va fi prelungită corespunzător perioadei în care s-au manifestat deficienţele", se mai arată în comunicatul MAI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici