Sorin Grindeanu: Legea salarizării unitare, acelaşi impact ca măsurile de relaxare fiscală din 2014

Primul ministru Sorin Grindeanu este de părere că îngrijorările mediului de afaceri legate de creşterile salariale ale bugetarilor şi de exodul angajaţilor de la privat trebuie să ţină cont de faptul că încă din 2014 au existat măsuri de stimulare a mediului de afaceri, fiind vorba de acelaşi impact

617 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu: Legea salarizării unitare, acelaşi impact ca măsurile de relaxare fiscală din 2014

Sorin Grindeanu: Legea salarizării unitare, acelaşi impact ca măsurile de relaxare fiscală din 2014

După ce oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu creşterile salariale care au loc în ultima perioadă în sectorul bugetar, premierul Sorin Grindeanu a declarat că majorările nu trebuie să îi îngrijoreze, deoarece reprezentanţii mediului de afaceri au beneficiat în ultimii ani de numeroase facilităţi.

„Am avut o întâlnire astăzi şi cu conducerea Camerei de Comerţ din Bistriţa-Năsăud şi cu alţi oameni de afaceri din judeţ şi le-am spus următorul lucru: dacă noi privim anii 2014 – 2015, ceea ce am făcut prin măsuri de relaxare fiscală, prin noul cod fiscal care tot un guvern să spunem de culoarea noastră le-au adoptat, toate aceste lucruri au fost prima oară pentru mediul de afaceri. De acolo a scăzut TVA-ul, accizele, taxa pe stâlp. Dacă veţi calcula impactul acestor lucruri pe bugetul de stat s-ar putea să ne apropiem tot de ceea ce înseamnă efortul pentru aplicarea Legii salarizării unitare şi în jur de 30 miliarde. Noi prima oară am impulsionat mediul de afaceri prin aceste relaxări fiscale, dar acest lucru trebuie să vină în balanţă şi cu stimularea oamenilor care lucrează în sectorul privat. Trebuie să avem grijă să nu privim doar partea care este a noastră. Trebuie să se privească tot timpul ambele părţi”, a declarat, premierul Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă la Bistriţa.

Oamenii de afaceri din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au declarat îngrijoraţi în faţa premierului de creşterile care au loc în sectorul bugetar, creşteri care se tem că vor fi acoperite din bugetele de investiţii. Ei sunt nemulţumiţi şi de faptul că prin aceste creşteri salariale uriaşe a început un expod al angajaţilor din sistemul privat către cel de stat.

Premierul Sorin Grindeanu a participat, marţi, la o întâlnire care marchează 25 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici