Ministerul Educaţiei: afişarea rezultatelor admiterii la liceu în Bucureşti se va face miercuri

Ministerul Educaţiei susţine că erorile apărute în cadrul admiterii la liceu în Bucureşti nu afectează repartizarea candidaţilor. Afişarea ierarhiei va fi făcută miercuri.

187 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: afişarea rezultatelor admiterii la liceu în Bucureşti se va face miercuri

Ministerul Educaţiei: afişarea rezultatelor admiterii la liceu în Bucureşti se va face miercuri

Ministerul a anunţat că „ierarhia la nivel judeţean/al Municipiului Bucureşti a absolvenţilor clasei a VIII-a care participă la admiterea în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2023 - 2024 va fi afişată, astăzi, 5 iulie, la ora 18:00”.

Ierarhizarea candidaţilor se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obţinute la evaluarea naţională) şi, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare: nota obţinută la proba de limba şi literatura română, în cadrul evaluării naţionale, nota obţinută la proba de matematică, în cadrul evaluării naţionale, nota obţinută la proba de limba şi literatura maternă, dacă este cazul şi media de absolvire a claselor V - VIII.

Precizările ministerului au apărut deoarece marţi, 4 iulie „s-au identificat neconcordanţe în aplicaţia informatică în ceea ce priveşte ordinea de aplicare a criteriilor de departajare stabilită prin Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal”. Ca urmare Ministerul Educaţiei a solicitat reprezentanţilor furnizorului de servicii informatice retragerea ierarhiei pentru verificarea corectitudinii aplicării criteriilor de departajare, respectiv remedierea erorilor şi, ulterior, publicarea actualizată.

Autorităţile mai susţin că erorile nu afectează procedurile privind repartizarea computerizată a candidaţilor.

„Precizăm că nu este afectată integritatea bazei de date şi că situaţia a fost generată de o eroare a algoritmului pentru aplicarea ordinii criteriilor de departajare. De asemenea, menţionăm că situaţia creată nu afectează procesul de completare a opţiunilor şi repartizarea computerizată a candidaţilor, în cadrul admiterii la liceu. Totodată, precizăm că, în conformitate cu prevederile calendarului admiterii în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2023 - 2024, anunţarea ierarhiei la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti este prevăzută a se realiza în data de 5 iulie.Înţelegem importanţa acestui moment pentru toţi cei implicaţi, absolvenţi şi părinţii acestora. Vă asigurăm că facem demersuri pentru ca toate procesele care vizează sistemul de învăţământ să se deruleze în bune condiţii şi pentru ca, atunci când se produc erori, acestea să fie remediate în timp util, pentru a nu-şi produce efecte”, au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici