Ministerul Educaţiei va reintroduce învăţământul profesional din 2012

Învăţământul profesional va fi reintrodus din anul 2012, însă în şcolile profesionale "partea de teorie va fi redusă, iar partea de dobândire a meseriei va fi simţitor dezvoltată", a declarat, joi, la Alba Iulia, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea.

1568 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei va reintroduce învăţământul profesional din 2012

Ministerul Educaţiei va reintroduce învăţământul profesional din 2012 (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Badea a spus că schimbarea privind reintroducerea învăţământului profesional va fi făcută în 2012 deoarece trebuie să existe o perioadă în care să fie pregătită legislaţia secundară.

"Îi dăm drumul într-o normalitate, nu dintr-o dată, nu venim cu tăvălugul peste colegii noştri, ci în secvenţe digerabile de către aceştia şi începem concentrarea maximă pe partea de reaşezare curiculară, pentru că învăţământul profesional este legat şi de reaşezarea curiculară", a spus Badea.

Aceasta a adăugat că un sondaj realizat recent privind învăţământul din România a reliefat faptul că 95 la sută din cei care au răspuns consideră că "şcoala profesională tradiţională era mai bună decât tot ce a fost pus în locul ei începând cu 2003".

"Mi se pare relevant acest lucru. Mi se pare relevant strigătul oamenilor de afaceri care angajează rezultatul învăţământului preuniversitar şi nu sunt foarte încântaţi de acest produs (…). Ce este clar că se va întâmpla - partea de teorie va fi redusă şi partea de dobândire a meseriei va fi simţitor dezvoltată în şcolile profesionale gândite de noi", a mai spus Oana Badea.

Oana Badea a participat, joi, la Alba Iulia, la Concursul Naţional de dezbateri "Tinerii dezbat", competiţie la care participă cele mai bune 16 echipe de dezbateri din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici