Ministerul Educaţiei vrea o evidenţă centralizată a diplomelor şi certificatelor din învăţământul preuniversitar

  • Ministerul Educaţiei şi Cercetării a început demersurile pentru a asigura o evidenţă centralizată a diplomelor şi certificatelor din sistemul preuniversitar.
  • Astfel, diplomele de Bacalaureat ar urma să fie tipărite de Imprimeria Naţională cu datele şi fotografiile absolvenţilor.
365 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei vrea o evidenţă centralizată a diplomelor şi certificatelor din învăţământul preuniversitar

Ministerul Educaţiei vrea o evidenţă centralizată a diplomelor şi certificatelor din învăţământul preuniversitar

Baza de date a Ministerului Educaţiei va fi interconectată cu Compania Naţională „Imprimeria Naţională", care va tipări actele de studii completate cu datele absolvenţilor, inclusiv cu fotografia candidatului, potrivit unui comunicat al Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Prin această interconectare a bazei de date, vor fi tipărite actele de studii aferente examenului de bacalaureat, certificărilor profesionale, precum şi actele aferente examenului naţional de definitivare în învăţământ, a anunţat MEC.

Prin crearea acestui mecanism, Ministerul va avea o evidenţă informatizată a actelor de studii la nivel central.

„În 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Educaţiei, am realizat o analiză privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Naţională pentru tipărirea unor diplome de bacalaureat, analiză finalizată cu tipărirea diplomelor de bacalaureat de către CNIN-SA cu datele absolvenţilor preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR. Din păcate, următoarele guverne nu au considerat o prioritate în a avea o evidenţă centralizată a actelor de studii şi au abandonat iniţiativa”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Conform comunicatului MEC, iniţiativa se înscrie în demersurile de debirocratizare a sistemului şi de eficientizare a activităţii unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici