Ministerul Sănătăţii primeşte 10 milioane de franci elveţieni pentru pregătirea medicilor şi asistenţilor

Ministerul Sănătăţii va beneficia pentru opt ani, de o finanţare nerambursabilă, în valoare de 10 milioane de franci elveţieni, pentru dezvoltarea unor programe de pregătire a medicilor şi asistenţilor, pentru specialităţile terapie intensivă, pediatrie, neonatologie şi medicină de familie.

128 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii primeşte 10 milioane de franci elveţieni pentru pregătirea medicilor şi asistenţilor

Ministerul Sănătăţii primeşte 10 milioane de franci elveţieni pentru pregătirea medicilor şi asistenţilor (Imagine: Mediafax Foto)

Programul de pregătire al medicilor de familie va urmări înfiinţarea unor noi centre multifuncţionale, iar în cadrul celui care vizează serviciile de urgenţă va fi inclusă şi colaborarea cu serviciul aerian de salvare elveţian REGA care se va implica în dezvoltarea capacităţii de salvare aeriană a echipajelor române.

Proiectul se derulează în perioada 19 decembrie 2011-6 decembrie 2019, iar finanţarea se acordă în cadrul "Programului de Cooperare "Elveţiano-Român" (SRCP) aprobat prin Acordul Cadru încheiat între Consiliul Federal Elveţian şi Guvernul României pentru implementarea Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economico-sociale din cadrul Uniunii Europene extinse, semnat la 7 septembrie 2010, informează Ministerul Sănătăţii.

Finanţarea acordată va fi administrată în Elveţia şi în România şi este considerată contribuţie elveţiană în favoarea României. Co-finanţarea de 15% se va furniza de către Ministerul Sănătăţii.

Acesta nu este prima colaborare româno-elveţiană în domeniul Sănătăţii. În perioada 1996-2006, România a mai beneficiat de subvenţii elveţiene în cadrul a trei programe care au vizat dezvoltarea serviciilor de urgenţă şi neonatale din ţara noastră, potrivit MS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici