Ministerul Sănătăţii promite bani mai muţi pentru singurul spital din ţară care îngrijeşte bolnavii de lepră, după ce angajaţi au rugat oamenii să doneze mâncare pentru pacienţi

Ministerul Sănătăţii anunţă, vineri, referitor la situaţia Spitalului Tichileşti, singurul din ţară care îngrijeşte pacienţii cu lepră şi ai cărui angajaţi au rugat oamenii să doneze mâncare pentru pacienţi, că pregăteşte un act normativ pentru majorarea sumelor pentru norma de hrană.

883 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii promite bani mai muţi pentru singurul spital din ţară care îngrijeşte bolnavii de lepră, după ce angajaţi au rugat oamenii să doneze mâncare pentru pacienţi

Ministerul Sănătăţii promite bani mai muţi pentru singurul spital din ţară care îngrijeşte bolnavii de lepră, după apelul pentru donaţii în alimente

“Ministrul Sănătăţii va prezenta Guvernului un proiect de act normativ prin care Spitalul Tichileşti se va excepta de la prevederile HG 665/2016 privind alocaţia de hrană acordată în unităţile sanitare, pentru a putea beneficia de un tarif majorat pentru norma de hrană”, se arată într-o informare de presă trimisă vineri de Ministerul Sănătăţii.

Conducerea spitalului din Tichileşti, judeţul Tulcea, nu a cerut Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor de hrană sau bani pentru alte necesităţi.

“Cei zece pacienţi au nevoie de condiţii pentru un trai decent în acest spital care este practic casa lor, pentru că aici îşi petrec toată viaţa. Cred că această unitate trebuie să aibă un regim special, ea nu poate fi supusă regulilor care se aplică într-un spital care primeşte pacienţi doar pe o perioadă limitată de timp şi care se întorc acasă după rezolvarea problemei medicale. Situaţia este cu atăt mai damatică şi a necesitat o soluţionare rapidă, pentru că majoritatea acestor oameni nu mai au pe nimeni pe lume”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Reacţia ministerului vine după ce angajaţii singurului spital din ţară care îngrijeşte bolnavi cu lepră, din Tichileşti, judeţul Tulcea, au făcut un apel pe Facebook către cei care îşi permit să doneze alimente, în special varză şi castraveţi, să le ofere ajutorul, deoarece banii pentru asigurarea hranei ultimilor 10 pacienţi sunt insuficienţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici