Ministrul Apărării, Mihnea Motoc: Olanda va trimite din 2017 doi ofiţeri de stat major la Comandamentul Brigăzii Multinaţionale dezvoltată în România

Olanda va trimite din 2017 doi ofiţeri de stat major la Comandamentul Brigăzii Multinaţionale, alăturându-se astfel programului de exerciţii multinaţionale al Brigăzii, a anunţat, joi, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.

219 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării, Mihnea Motoc: Olanda va trimite din 2017 doi ofiţeri de stat major la Comandamentul Brigăzii Multinaţionale dezvoltată în România

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc: Olanda va trimite din 2017 doi ofiţeri de stat major la Comandamentul Brigăzii Multinaţionale dezvoltată în România (Imagine: Mihai Spiridonica/ Arhiva Mediafax Foto)

"Chiar în pragul sărbătorilor am primit o nouă confirmare a intenţiilor anunţate de numeroase naţiuni aliate, de a contribui la Brigada Multinaţională (BMN) dezvoltată în România, ca parte a Prezenţei Aliate Avansate din Sudul Flancului Estic. Colega mea olandeză, Jeanine Hennis-Plasschaert, m-a anunţat oficial că Olanda va trimite din 2017 doi ofiţeri de stat major la Comandamentul BMN şi se alătură la programul de exerciţii multinaţionale al Brigăzii cu o contribuţie operaţională consistentă. Atât politic, cât şi ca angajare concretă, Guvernul şi Ministerul Apărării din Olanda, doamna Hennis-Plasschaert personal, au avut în 2016 una din contribuţiile decisive la articularea credibilă a Prezenţei Aliate Avansate de-a lungul întregului Flanc răsăritean", a transmis, pe pagina sa de Facebook, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat, la începutul lunii octombrie, că are confirmarea că Germania va contribui cu ofiţeri de stat major la brigada multinaţională care se va forma în România.

"E vorba de schimbul de companii pe care îl facem cu Polonia, o companie a noastră merge înspre grupul de luptă din Polonia. La rândul său, o companie din Polonia va intra în organica brigăzii multinaţionale. Bulgaria a reconfirmat că va contribui cu până la 400 de militari, recent am avut confirmarea din partea Berlinului că Germania va contribui cu ofiţeri de stat major la brigada multinaţională. Adăugaţi aici, rămânând de definit exact modalitatea în care se va relaţiona cu brigada sau cu operaţiunile brigăzii multinaţionale, unitatea ce va veni din partea SUA din cadrul brigăzii suplimentare pe care o dislocă începând cu anul viitor în Europa, rămâne de precizat modalitatea. Vă asigur că mai sunt şi alte discuţii cu aliaţi importanţi pe care le-am angajat la modul foarte serios şi a căror rezultate le vom anunţa de îndată ce vor fi precizate şi bine confirmate", a declarat atunci Mihnea Motoc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici