Ministrul Educaţiei: Cererile de schimbarea a domiciliului au crescut, nu ştim dacă au legătură cu pregătitoarea

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat marţi că evidenţa populaţiei a anunţat o uşoară creştere a cererilor de schimbare a domiciliului, însă nu se ştie dacă au legătura cu înscrierea în clasa pregătitoare, dând asigurări că nu vor fi copii care să nu aibă loc în şcolile din Bucureşti.

153 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: Cererile de schimbarea a domiciliului au crescut, nu ştim dacă au legătură cu pregătitoarea

Ministrul Educaţiei: Cererile de schimbarea a domiciliului au crescut, nu ştim dacă au legătură cu pregătitoarea (Imagine: Catain Abagiu/Mediafax Foto)

Pricopie a spus că sunt şcoli care au deja mai multe cereri decât locuri disponibile, dar acest lucru nu este o problemă, amintind că anul trecut au fost rezolvate 99,5 la sută din aceste solicitări.

"Deci, fac apel la părinţi şi la cadrele didactice să vedem mai întâi care sunt solicitările. Până acum nu au fost probleme. Lucrurile se vor aşeza", a precizat ministrul Educaţiei.

Remus Pricopie a mai spus că anul trecut au fost mai puţine cereri pentru că au fost părinţi care au optat ca cei mici să intre direct în clasa I.

"Anul acesta propunerea s-a făcut în funcţie de ce a fost anul trecut, dar numărul se poate suplimenta. Nu vom avea probleme, în sensul că nu vom avea copii care să nu poată merge la clasa pregătitoare", a mai spus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a adăugat că în acest an înscrierile au început cu o lună mai devreme, pentru a nu se suprapune cu calendarul altor activităţi şi pentru a permite ca înscrierile la grădiniţă să înceapă mai repede.

Pricopie a mai spus că în acest an va fi o atenţie mai mare pentru clasele cu peste 30 de copii.

Înscrierile în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2014-2015 au început în 24 februarie şi se vor încheia în 25 martie.

Candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în perioada 21-22 martie, atât la unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv cel al municipiului Bucureşti.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 25 martie - 4 aprilie, iar pe 11 aprilie vor fi afişate rezultatele finale. În perioada 14-18 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici