Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: „Fiecare şcoală va avea un grup de acţiune anti-bullying”

  • Sorin Cîmpeanu: „Este un fenomen îngrijorător, iar numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru a interveni.”
  • Potrivit statisticilor, un elev din patru este victima fenomenului bullying.
290 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: „Fiecare şcoală va avea un grup de acţiune anti-bullying”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: fiecare şcoală va avea un grup de acţiune anti-bullying

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că fiecare şcoală va avea un grup de acţiune anti-bullying. Este un fenomen îngrijorător, iar numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru a interveni, a spus ministrul.

Declaraţiile au fost făcute vineri seara, la Digi 24.

Vedem numeroase cazuri de bullying, este îngrijorător. Este o consecinţă a pierderilor înregistrate nu doar în plan educaţional, ci şi în plan social, emoţional”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a recunoscut că numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru preintâmpina hărţuirile sau jignirile făcute de copii.

„Nu toţi ştiu ce au de făcut, am avut de curând un decident care nu a înţeles gravitatea situaţiei, nu a înţeles nici acum cu ce a greşit”, a mai spus ministrul Cîmpeanu.

Demnitarul a anunţat că în viitorul an şcolar în fiecare şcoală va fi câte un grup de acţiune anti-bullying format din cadre didactice, elevi, părinţi şi specialişti

„La începutul anului şcolar viitor, în fiecare şcoală va exista un grup de acţiune anti-bullying”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit statisticilor, un elev din patru este victima fenomenului bullying.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici