Ministrul Liviu Pop, verificat de Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că a fost anunţat de ANI că s-a declanşat o procedură de evaluare în cazul lui privind un posibil conflict de interese, fiind invitat să se prezinte la sediul instituţiei luni, la ora 12.00.

1457 afișări
Imaginea articolului Ministrul Liviu Pop, verificat de Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese

Liviu Pop (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Liviu Pop a declarat că a fost înştiinţat telefonic, marţi, de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că s-a declanşat o procedură de evaluare privind nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese în perioada exercitării funcţiei de demnitar public.

Ministrul a precizat că a fost chemat luni, la ora 12.00, la sediul ANI, pentru a prezenta un punct de vedere. El a mai spus că nu i s-a solicitat să prezinte documente.

"Mă voi prezenta luni, la ora 12.00, nu am nicio problemă de conflict de interese", a mai spus Liviu Pop.

În 15 mai, Liviu Pop a fost numit interimar la conducerea Ministerului Educaţiei, după demisia lui Ioan Mang. Pop este din 7 mai ministru delegat pentru Dialog Social.

Informaţia privind verificarea lui Liviu Pop de către ANI vine la câteva zile după ce Ministerul Educaţiei a sesizat Inspecţia Muncii în legătură cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administraţia Prezidenţială, întrucât acesta nu are o diplomă de bacalaureat echivalată în România şi nu a echivalat studiile superioare.

Inspecţia Muncii a înregistrat în 25 iunie sesizarea Ministerului Educaţiei legată de fostul ministru Daniel Funeriu şi a redirecţionat-o pentru soluţionare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici