Ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS participă la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, vor dezbate problemele sistemului sanitar la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform" - ediţia a IX-a, care va avea loc marţi, 23 iunie, la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, începând cu ora 9.30.

209 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS participă la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform

Ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS participă la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform

Evenimentul este organizat de Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii. La conferinţă au mai fost invitaţi ca lectori Marius SAVU - preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Vasile CEPOI - Preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS); Radu GĂNESCU - Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC); Tudor NEDELEA – Tax Director, DLA Piper; Alina LĂCĂTUŞ - Counsel, DLA Piper, Dragoş DAMIAN – preşedinte APMGR şi CEO Terapia, Radu RÃŞINAR - Preşedinte LAWG şi Robert POPESCU - Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România.

Moderator al evenimentului va fi Elvira GHEORGHIŢĂ – Senior Reporter Mediafax.

"Mediafax Talks about Health Reform IX" este o continuare a unor evenimente ce devin tradiţie în domeniul organizării de evenimente medicale şi o confirmare a necesităţii existenţei unor astfel de dezbateri realizate cu profesionalism. Beneficiind de participarea reprezentaţilor autorităţilor, a specialiştilor, precum şi a pacienţilor, "Mediafax Talks about Health Reform IX" realizează, ca de fiecare dată, o analiză a problemelor sistemului sanitar, care preocupă întreaga ţară, contribuind în felul acesta la reformarea acestuia, precum şi la creşterea calităţii serviciilor medicale din România.

Astfel, în cadrul acestei ediţii vor fi supuse dezbaterii teme precum: bugetul sănătăţii pe 2015 în raport cu nevoile de tratament ale românilor, Noul catalog naţional al preţurilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piaţă (CANAMED), scăderea preţurilor la medicamente, stadiul noii liste de medicamente şi accesul pacienţilor la acestea, sugestiile producătorilor de medicamente şi ale pacienţilor privind lista de medicamente compensate şi gratuite, dar şi eficienţa cardului de sănătate şi dosarul electronic.

Alte teme de discuţie vizează programele de prevenire a îmbolnăvirilor, legea malpraxisului şi spitalele private din România ca alternativă sau complementaritate la sistemul medical de stat.

Evenimentul va reuni circa 150 de participanţi din domeniul Sǎnǎtǎţii, dar şi din domenii conexe: reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, CNAS, Colegiului Medicilor din România, producătorilor de medicamente, reprezentanţi din domeniul asigurărilor medicale, directori de spitale, medici pe diverse specializări, reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, precum şi presă generalistă şi de specialitate.

Evenimentul este organizat cu sprijinul APMGR, iar partenerii evenimentului sunt DLA Piper, LAWG, Terapia şi ADRFR. .

Mai multe detalii despre agenda evenimentului "Mediafax Talks about Health Reform" - ediţia a IX-a şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/health-reform-9

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici