Ministrul Turismului, despre prelungirea vacanţei: Să avem grijă de elevii noştri, dar să protejăm şi turismul

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, miercuri, că Ministerul Educaţiei analizează în această perioadă dacă există posibilitatea prelungirii vacanţei şcolare, dar în aşa fel încât „să se găsească cea mai bună soluţie pentru turism, dar şi pentru elevi”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

229 afișări
Imaginea articolului Ministrul Turismului, despre prelungirea vacanţei: Să avem grijă de elevii noştri, dar să protejăm şi turismul

Ministrul Turismului, despre prelungirea vacanţei: Să avem grijă de elevii noştri, dar să protejăm şi turismul

Prezent, miercuri, la Constanţa, unde a semnat alături de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, contractul de finanţare pentru proiectul de extindere a Delfinariului, ministrul Turismului, Bogdan Trif a fost întrebat şi despre cererea făcută de hotelierii de pe litoral, ca vacanţa şcolară să fie prelungită până la 16 septembrie.

„Vă pot spune că se analizează la Ministerul Educaţiei toate posibilităţile. Doamna premier a spus foarte clar că solicită o analiză ministerului, astfel încât să se găsească cea mai bună soluţie pentru turism, dar şi pentru elevi”, a spus Trif.

Ministrul a explicat că este important să fie găsită o cale de mijloc astfel încât, atât elevii, cât şi agenţii economici din turism să fie mulţumiţi.

„Este important să găsim această cale de mijloc prin care să avantajăm ambele tabere, dacă putem să spunem aşa. Este important să avem grijă de elevii noştri dar, totodată, trebuie să protejăm şi turismul, să-l dezvoltăm. Sunt convins că vor lua colegii cea mai bună decizie”, a spus Trif.

Ministrul a mai adăugat că va fi consultat înainte de decizia finală.

„Bineînţeles că vom fi consultaţi. O să avem o decizie comună, dar trebuie să cântărim toate talerele astfel încât să se ia decizia cea mai bună”, a mai spus Bogdan Trif.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, săptămâna trecută, ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să analizeze posibilitatea începerii anului şcolar pe 16 septembrie. Iniţial, ministrul Educaţiei stabilise, prin ordin guvernamental, începerea şcolii pe data de 9 septembrie.

Propunerea a fost contestată de Federaţia Elevilor din România care a precizat că solicitarea premierului Viorica Dăncilă de amânare a începerii şcolii până pe data de 16 septembrie este „absurdă şi lansată cu total dezinteres faţă de elevii din întreaga ţară”, cerând ministrului Educaţiei să o respingă.

Taguri:
turism,
vacanţă,
elevi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici