Moţiunea de cenzură, votată joi. Iordache: Dacă tot au depus atât de târziu, în bătaie de joc.. nici ei nu-şi doresc să treacă..

Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României” va fi citită luni în plenul Parlamentului, urmând ca în şedinţa de joi să fie dezbătută şi votată de parlamentari - potrivit deciziei membrilor Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Legislativului.

1188 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură, votată joi. Iordache: Dacă tot au depus atât de târziu, în bătaie de joc.. nici ei nu-şi doresc să treacă..

Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului va fi citită luni. Dezbatere şi vot final - joi

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, în şedinţa comună de vineri, ca moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României” să fie citită luni începând cu ora 16:00 în plenul Parlamentului, urmând ca în şedina de joi, de la ora 10:00 să fie dezbătută şi votată de parlamentari.

Florin Iordache spune că moţiunea de cenzură a fost depusă ”în bătaie de joc”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache (PSD) a declarat, vineri, că moţiunea de cenzură a senatorilor şi deputaţilor PNL, PMP şi USR a fost depusă ”în bătaie de joc”. El a mai spus că nici parlamentarii Opoziţiei ”nu-şi doresc să treacă”.

Moţiunea va fi citită luni după amiază, începând cu ora 16.00, iar dezbaterea şi votul va fi joi, începând cu ora 10.00. Deci probabil se va finaliza cu această pseudo-moţiune joi, pe la ora 13.00. Să vedem dacă vor fi măcar câţi au semnat”, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache (PSD).

El a mai spus că, din punctul său de vedere, parlamentarii social-democraţi nu vor participa la dezbaterea moţiunii de cenzură.

”Dacă tot au depus atât de târziu, în bătaie de joc, această moţiune, că nici ei nu-şi doresc să treacă... Adică, cum vă închipuiţi că au depus azi dimineaţă (vineri dimineaţă - n.r.), prin nişte colegi care nu sunt în conducerea celor trei formaţiuni, o moţiune. Azi în BPR am găsit decât un singur coleg de la Opoziţie din birourile permanente... Deci modul în care tratezi şi demonstrezi că de fapt nu te interesează - sunt conştienţi că această moţiune clar nu are nicio şansă”, a adăugat Florin Iordache.

Moţiunea de cezură pentru demiterea guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost depusă, vineri, în Parlament.

163 de parlamentari au semnat textul moţiunii de cenzură iniţiată de Opoziţie. Este vorba de 68 deputaţi şi 25 senatori liberali, 27 de deputaţi şi 12 senatori USR, 12 deputaţi PMP, şase parlamentari neafiliaţi şi 13 parlamentari Pro România.

În moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României”, Opoziţia critică legile justiţiei. De altfel, Opoziţia îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că nu a respectat programul de guvernare asumat la începutul mandatului. prin care Opoziţia încearcă să dărâme Guvernul Dăncilă

Potrivit art. 92 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputatilor şi Senatului, moţiunea de cenzură este iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se prezintă birourilor permanente, ulterior fiind comunicată Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

De asemenea, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii, iar dezbaterea acesteia are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost depusă, vineri, în Parlament.

163 de parlamentari au semnat textul moţiunii de cenzură iniţiată de Opoziţie.

În moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României”, Opoziţia critică legile justiţiei. De altfel, Opoziţia îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că nu a respectat programul de guvernare asumat la începutul mandatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici