Mureş: Nouă persoane, audiate într-un caz de comerţ intracomunitar ilegal cu animale

Nouă persoane au fost duse la audieri, joi, în urma a 17 percheziţii făcute în judeţele Mureş, Arad şi Teleorman, într-un caz de comerţ intracomunitar ilegal cu animale, prejudiciul adus statului fiind de 216.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

165 afișări
Imaginea articolului Mureş: Nouă persoane, audiate într-un caz de comerţ intracomunitar ilegal cu animale

Mureş: Nouă persoane, audiate într-un caz de comerţ intracomunitar ilegal cu animale (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Judeţeană Mureş, 50 de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut 17 percheziţii în judeţele Mureş, Arad şi Teleorman, la locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor administrate de acestea.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie-iunie 2015, zece persoane ar fi achiziţionat, din spaţiul intracomunitar animale şi concentrate alimentare, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe teritoriul României, transporturile nefiind însoţite de documente legale de provenienţă sau transport. Veniturile obţinute în acest fel nu au fost declarate organelor fiscale", se arată în comunicat.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, persoanele bănuite ar fi achiziţionat bovine din România, pe care ulterior le-ar fi comercializat în spaţiul comunitar, animalele nefiind luate în evidenţele medicilor veterinari din circumscripţii.

Anchetatorii spun că cei în cauză au desfăşurat activităţile comerciale ilegale în calitate de persoane fizice.

Din vânzarea animalelor, suspecţii ar fi obţinut venituri de aproximativ 1.350.000 de lei, prejudiciul estimat pentru perioada cercetată fiind de aproximativ 216.000 de lei.

Nouă persoane au fost ridicate de oamenii legii şi duse la audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, iar la percheziţii au participat şi jandarmi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici