Musulmanii sărbătoresc miercuri prima din cele trei zile de Ramazan Bayram

Credincioşii musulmani vor sărbători miercuri prima din cele trei zile de Ramazan Bayram, sărbătoare care încheie Luna Sfântă Ramazan. „Potrivit tradiţiei, timp de trei zile cât vom celebra Ramazan Bayramul, casele noastre vor fi deschise prietenilor şi rudelor”, a transmis muftiul Muurat Iusuf.

524 afișări
Imaginea articolului Musulmanii sărbătoresc miercuri prima din cele trei zile de Ramazan Bayram

Musulmanii sărbătoresc miercuri prima din cele trei zile de Ramazan Bayram

Potrivit unui comunicat al Muftiatului Cultului Musulman din România, prima zi de Bayram va debuta cu slujba care va fi oficiată în toate lăcaşurile de cult musulman, slujbă la care vor lua parte bărbaţii.

„După slujbă, membrii familiilor vor merge la cimitir pentru pomenirea celor trecuţi la cele veşnice, urmând ca mai târziu copiii să colinde din casă în casă, vestind astfel zilele de sărbătoare şi fiind răsplătiţi cu dulciuri pentru bucuria pe care o aduc gazdelor. De altfel, Ramazan Bayramul este cunoscut şi ca <Bayramul dulce>, denumire care provine de la tradiţionalele baclavale specifice acestei sărbători”, se arată în comunicat.

Miercuri, muftiul Muurat Iusuf va oficia slujba de Ramazan Bayram la Geamia Hunchiar, începând cu ora 07:03.

„Stimaţi credincioşi, încheiem Luna Sfântă Ramazan cu bucurie în suflet şi alături de cei dragi. Potrivit tradiţiei, timp de trei zile cât vom celebra Ramazan Bayramul, casele noastre vor fi deschise prietenilor şi rudelor, sărbătorind în jurul meselor cu bucate tradiţionale şi mulţumindu-i Bunului Allah la finalul celor 30 de zile de post şi rugăciune pentru primenirea sufletească şi trupească de care ne-am bucurat în această perioadă. Bunătatea, căinţa, credinţa, respectul pentru semenii noştri pe care le-am manifestat pe parcursul Lunii Sfinte Ramazan trebuie să fie, însă, reperele vieţii noastre de zi cu zi. Vă îndemn şi în continuare la reflecţie şi la rugăciune, vă îndemn să fiţi mereu atenţi la nevoile celor din jur şi să ajutaţi ori de câte ori puteţi, vă îndemn să vă aplecaţi mai mult asupra hranei spirituale şi să mergeţi mai des la geamie! Sărbătorile sunt prin definiţie un prilej de bucurie şi voie bună, dar să nu uităm că în lume sunt semeni de-ai noştri care trec prin momente grele pricinuite de boală, lipsuri materiale şi războaie şi vă îndemn ca şi în aceste zile să vă rugaţi pentru ei şi să vă rugaţi pentru pace în lume! Vă urez să vă bucuraţi de linişte şi să petreceţi sărbătorile în tihnă alături de familie şi prieteni!”, este mesajul transmis de şeful Cultului Musulman din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici