Năsui către fostul şef ANCOM Sorin Grindeanu: Circulă informaţia că aş fi împotriva legii privind 5G în România. Este o minciună

Ministrul Economiei Claudiu Năsui spune că susţine „fără echivoc” legea privind tehnologia 5G şi că informaţia potrivit căreia ar fi împotriva acesteia „este o minciună”.

438 afișări
Imaginea articolului Năsui către fostul şef ANCOM Sorin Grindeanu: Circulă informaţia că aş fi împotriva legii privind 5G în România. Este o minciună

Năsui către fostul şef ANCOM, Sorin Grindeanu: Circulă informaţia că aş fi împotriva legii privind 5G în România. Este o minciună

„Văd că circulă informaţia că aş fi împotriva legii privind 5G în România. Este o minciună. Am vorbit şi cu premierul despre acest subiect. Ministerul economiei susţine fără echivoc această lege”, a scris joi pe Facebbok Claudiu Năsui.

Acesta spune că a primit comunicări din partea Comisiei pe acest subiect deoarece „suntem punct naţional de contact cu comisia pentru Directiva 2015/1535”, astfel că ministerul este obligat să trimită aceste comunicări mai departe instituţiilor relevante.

„Comisia Europeană a trimis ministerului precizări în care sublinia că România pregăteşte o lege pentru introducerea infrastructurii 5G, care dacă ar conţine reglementari de natură tehnică, potrivit Directivei 2015/1535, Comisia ar trebui notificată în privinţa lor”, a mai scris ministrul Economiei pe reţeaua de socializare.

Claudiu Năsui precizează că susţine pe deplin adoptarea legislaţiei privind 5G în România, iar în urma analizei făcute asupra legislaţiei incidente, a caracterului de urgenţă a legii şi a altor precedente la nivel european, procedura parlamentară de adoptare a legii poate merge mai departe.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a spus joi că cererea lui Claudiu Năsui de amânare a dezbaterilor pe legea care blochează participarea Huawei la licitaţia 5G şochează pe toată lumea: „Dacă s-a răzgândit brusc din pricina lobbyului puternic al Huawei – asta e deja treaba procurorilor”.

Şi premierul Florin Cîţu s-a arătat surprins, joi dimineaţă, de o astfel de decizie.

„Mă suprinde o astfel de decizie. Nu ştiam că a luat o astfel de decizie. Mesajul meu este ferm şi clar: am aprobat un proiect de lege în Guvern şi l-am trimis şi în Coaliţie. Decizia a fost să treacă acest proiect de lege prin Parlament, cât mai rapid. Nu am avut această discuţie cu ministrul Economiei, o să o am. Nu înţeleg de ce ar încerca să amâne un astfel de proiect foarte important pentru industria tehnologică din România”, a spus premierul, întrebat ce crede despre cererea ministrului Economiei, Claudiu Năsui, ca Parlamentul să amâne dezbaterea proiectului Legii pentru reţelele 5G.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici