Nave blocate pe Dunăre din cauza nivelului scăzut al fluviului

Unsprezece nave încărcate cu cereale şi diferite produse staţionează în apropierea Portului Drobeta Turnu Severin, neputând înainta pe Dunăre din cauza nivelului scăzut al fluviului, o situaţie similară înregistrându-se şi la Bechet şi Bistreţ (Dolj).

423 afișări
Imaginea articolului Nave blocate pe Dunăre din cauza nivelului scăzut al fluviului

Nave blocate pe Dunăre din cauza nivelului scăzut al fluviului (Imagine: Lucian Alecu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului Biroului pentru Siguranţa Navigaţiei din cadrul Căpităniei Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu, cele 11 nave nu pot înainta pe fluviu din cauza nivelului scăzut al Dunării.

"Debitul Dunării la intrarea în ţară este de 2.500 de metri cubi pe secundă, situat sub media multianuală pentru această perioadă a anului, care este de 3.800 de metri cubi pe secundă. La acest debit scăzut se adaugă şi lipsa precipitaţiilor din ultima perioadă, care face ca navele să întâmpine dificultăţi pe fluviu", a declarat Marinică Genovu.

Potrivit aceleiaşi surse, cele mai mari probleme pe Dunăre se înregistrează la Turnu Măgurele, iar în aceste condiţii navele care ajung în apropiere de Drobeta Turnu Severin fie staţionează, fie descarcă încărcătura şi pornesc mai departe.

O situaţie similară este şi la Bechet (Dolj), unde sunt blocate în port şase convoaie de barje.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Dolj, Veronica Constantin, convoaile nu au mai putut înainta din cauza nivelului scăzut al Dunării.

La Bistreţ, un împingător cu două barje a rămas blocat într-un banc de nisip, pe Dunăre, din cauza nivelului scăzut al apei.

Reprezentantul Poliţiei de Frontieră Dolj a precizat că la faţa locului vor fi aduse mai multe utilaje care vor încerca să remorcheze împingătorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici